Hlavní obsah

Běh olympijského dne v Ostravě-Porubě se vydařil

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běh olympijského dne byl v Ostravě-Porubě uspořádán ve středu 25. června pod patronací Českého olympijského výboru a Klubu českých olympioniků Praha. Uskutečnil se na počest 120 let od založení mezinárodního olympijského výboru Pierrem de Coubertinem 23. června 1894 v Paříži.

Foto: Josef Zajíc

Běh olympijské dne v Ostravě 25.6.2014: Start závodu na stadionu ARROWS v Ostravě - Porubě. Vyběhlo 138 závodníků.

Článek

Kvalitně připravený 25. ročník Běhu olympijského dne v Ostravě-Porubě zorganizoval sportovní klub TJ Liga 100 Ostrava, o. s. pod vedením předsedy organizačního výboru PhDr. Ing. Jaromíra Horáka.

Z areálu stadionu ARROWS v 17 hodin odstartovala 138 běžkyň a běžců na desetikilometrovou trať bývalá reprezentantka ve sportovní gymnastice, olympionička Adolfina Táčová.

Trať vedla v okolí Ostravy-Poruby přes Plesnou a Martinovem zpět na stadion. O bezpečnost po celé trase se starala Městská policie Ostrava. 

Ve velmi dobrém čase 29:37,4 doběhl na prvním místě Karel Kettner - OSA Invest, před běžcem kategorie C (40 - 49 let ) Tomaszem Wróblem - MKS Centrum (29:39,6) a Janem Fouskem - MK Seitl Ostrava, který doběhl třetí v čase 30:35,5.

Kategorii žen vyhrála Adéla Esentierová v čase 35:01,7 - Baláž Extreme Team Ostrava. Druhou příčku obsadila Lucie Gruchalová - Šafrat Bohumín - 35:19,0. Třetí doběhla Ivana Zbořilová z oddílu BK SAK Karviná - 36:31.

Po doběhu byli nejlepší ve všech kategoriích odměněni cenami a diplomy. Všichni zúčastnění obdrželi vkusná trička s emblémem OLYMPIC DAY 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám