Hlavní obsah

Beachvolejbalový turnaj opět po roce pod vysokými pecemi

Novinky, Josef Zajíc

Světová série FIVB J&T Banka Ostrava Beach Open se bude opět konat v industriálním prostředí vysokých pecí v Dolních Vítkovicích. Fanoušci se mohou těšit na české ženské a mužské jedničky a řadu světových beachvolejbalových hvězd.

Foto: Josef Zajíc

Beachvolejbal v Ostravě. Zleva: Ivo Enenkl,ředitel J&T Banky Ostrava, Tomáš Macura, primátor, Ivo Vondrák, hejtman MSK, Marek Pakosta, ČVS, Marek Tesař, Raul!

Článek

Tentokrát v jiném termínu, od 29. května do 2. června, tu budou Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermanová obhajovat vítězství z roku 2018.

Loňská premiéra historicky největšího turnaje v plážovém volejbale na území České republiky se těšila příznivým reakcím ze strany publika i samotných hráčů - a nejen z organizačního pohledu se ostravský turnaj zařadil mezi top turnaje Světové série FIVB za rok 2018.

„V porovnání s loňskem jsme turnaj termínově posunuli o několik týdnů dopředu a v tomto období ho budeme držet i v roce 2020, čímž se nám hned dvakrát podaří zařadit do olympijského kvalifikačního období pro olympijské hry v Tokiu 2020. Maximálně tím využijeme potencionál ostravského podniku pro naše hráčky a hráče, kteří budou mít možnost získat v domácím prostředí důležité body do olympijské kvalifikace,” uvedl na čtvrteční informační schůzce předseda volejbalového svazu Marek Pakosta.

V roce 2018 se domácí fanoušci radovali z vítězství českých jedniček Markéty Nausch Slukové a Barbory Hermannové. V mužské části turnaje mezi čtyři nejlepší páry postoupili také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Ti se letos budou chtít poprat o ještě lepší výsledek. Ženské duo se v současné době pohybuje v TOP 10 a muži v TOP 15.

„Jsem rád, že se spojení Světové série FIVB v ostravských Dolních Vítkovicích osvědčilo. Nyní se díky podpoře nového generálního partnera J Bance a pokračující spolupráci s Moravskoslezským krajem, Ostravou a MŠMT daří organizace už druhého ročníku turnaje. V letošním roce půjde o jednu z nejvýznamnějších tuzemských sportovních akcí i díky živému pokrytí celého turnaje Českou televizí,” informoval Marek Tesař s pořádající agentury Raul!

Turnaj J Banka Ostrava Beach Open odstartuje ve středu 29. května kvalifikačními utkáními. Ve čtvrtek ráno následuje hlavní soutěž s 32 mužskými a 32 žeskými dvojicemi, které vyvrcholí finálovými souboji v neděli 2. června.

Součástí beachvolejbalového svátku bude také doprovodný program ve fanzóně, Festival barevného minivolejbalu a turnaj pro družstva z moravskoslezských dětských domovů.

„Je perfektní, že se v Ostravě znovu dočkáme velkého turnaje v tak divácky atraktivním sportu, jakým je beachvolejbal, a to rovnou na špičkové úrovni v podobě podniku Světové série. Jedinečným bonusem pro hráče i diváky bude opět nepřehlédnutelný kontrast tohoto plážového sportu s industriálním prostředím Dolních Vítkovic. Důležitým prvkem naší podpory je následné využití písku pro rozvoj sportu na základních školách a na ostravských sportovištích,” konstatoval Tomáš Macura, primátor města Ostravy.

Ve dnech 29. - 31. května bude vstup do areálu pro všechny zdarma. Na sobotní a nedělní zápasy vyřazovací části turnaje jsou k dispozici vstupenky prostřednictvím sítě Ticketportal. Na oba víkendové dny je možné zakoupit zvýhodněnou permanentku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám