Hlavní obsah

Bavorská Ruda nabízí tip na výlet nejen obyvatelům západu Čech

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě do neděle 15. dubna je v Bavorské Rudě (Bayerisch Eisenstein), přímo vedle pohraniční železniční stanice Železná Ruda - Alžbětín, otevřena aktuální mimořádná výstava v umělecké galerii Kunsträume Grenzenlos. Tam, kde kultura nezná hranice. Nyní tam končí mimořádná výstava obrazů Juana Miróa.

Foto: Marek Velebný

Záběr z velikonoční výzdoby pohraniční železniční stanice na Bavorské straně.

Článek

Turisté na Šumavě mohou poznat blízké bavorské příhraničí například hned za hranicí v umělecké galerii Kunsträume Grenzenlos, která sídlí hned za pohraniční vlakovou stanicí Železná Ruda - Alžbětín. V neděli 15. dubna zde končí mimořádná výstava obrazů malíře Juana Miróa.

Galerie je otevřena od středy do neděle od 11 do 17.30 hodin. Na třech podlažích je k vidění mimořádná výstava a stálá výstava soudobých výtvarných umělců z Bavorska. V minulých letech zde na mimořádných výstavách mohli návštěvníci vidět například obrazy Rembrandta nebo Salvadora Dalího. Výhodou pro české návštěvníky je to, že výstava má i české popisky s informacemi.

V bezprostřední blízkosti galerie je ve směru k městečku Bavorská Ruda k vidění železniční muzeum. Výletníci mohou k návštěvě blízkého bavorského příhraničí využít i služeb bavorské dopravní společnosti Waldbahn. Jednu zastávku za hranicemi v obci Ludwigsthal je naučná stezka s možností spatřit například vlky nebo rysy. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám