Hlavní obsah

Basketbalový turnaj Easter Tournament Ostrava 2016 je v plném proudu

Novinky, Josef Zajíc

Do druhé dvacítky pořádání jednoho z největších turnajů v basketbale pro děvčata a chlapce se pustili členové Sportovní basketbalové školy Ostrava. Pod vedením Kamila Havrlanta zorganizovali již 21. ročník mezinárodního basketbalového turnaje Easter Tournament Ostrava 2016 od 24. do 27. března.

Foto: Josef Zajíc

21. ročník Easter Tournament Ostrava 2016. 25.3.2016. Bonver Aréna .

Článek

Jako vždy vládne perfektní organizace. Jinak to ani není možné, protože mezinárodní basketbalový turnaj Easter Tournament Ostrava 2016 se koná ve dvanácti tělocvičnách městského obvodu Ostrava - Jih a okolí. Ti nejmladší mají tu čest hrát v ostravském Trojhalí a v nejznámější hale Bonver Aréně známé jako Tatran Hala Ostrava.

Turnaje se účastní 88 družstev chlapců a 65 družstev dívek z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Litvy, Německa, Lotyšska, Ruska, Itálie, Slovinska a Lucemburska.

Družstva jsou rozdělena do kategorie dívek a chlapců ve věkových kategoriích U 19, U 17, U 15 a následně vždy po jednom roce od U 14 až po U 10.

Rozlosovaná družstva jsou rozdělena do skupin, kde bojují o postup až do semifinále. Ve finále jednotlivých kategorií se budou utkávat v sobotu 26. března a v neděli 27. března, kdy turnaj slavnostním vyhlášením vítězů končí.

Pořadatelé nabídli pro vedoucí družstev, trenéry a rodiče také doprovodný program. Mohli navštívit Dolní oblast Vítkovice, Multifunkční aulu Gong a také Vysokou pec č. 1 s Bott věží. Pohledy jsou zajímavé z největší radniční věže v České republice a zajímavé expozice jsou k vidění v Landek Parku v Ostravě - Petřkovicích.

O historii Ostravy se mladí sportovci mohou dozvědět také návštěvou Slezskoostravského hradu a vyzkoušet velikonoční pochutiny na Velikonočním jarmarku na Masarykově náměstí v Ostravě.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám