Hlavní obsah

Basketbal Olomouc vstoupil do sezóny skvěle, odnesly to silné Pardubice

Novinky, Radim Kašpar

Lonští bronzoví medailisté týmu Basketbalu Olomouc vstoupili do nové sezóny s obměněným kádrem a opět pod taktovkou staronového kouče Pekárka. Na úvod hostili silné Pardubice, za které nastoupili také dva reprezentanti. Po úvodní nervozitě se domácí ujali vedení, které si udrželi, a zvítězili 76:65.

Foto: Monika Czabeová

Cheerleaders Basketbalu Olomouc

Článek

Hned čtyři hráči základního kádru loňské sezóny nezasáhli do úvodního duelu. Trojice Luboš Moravec, Petr Andres a Marek Sehnal již v klubu nepůsobí a nejvýraznější postava domácích Jakub Sedlák je zraněný. I tak domácí přesvědčili, že omlazení kádru a zejména poctivá příprava se vyplatila.

Hosté se na úvod prezentovali hned třemi koši za tři body. Domácí to však nesrazilo na kolena a postupně se dotahovali, až se v 6. minutě poprvé ujali vedení 12:10. První čtvrtina skončila poměrem 21:19.

Také ve druhé části hry bylo skóre vyrovnané. Domácí sice vedli již o 8 bodů, ale po půlce hry svítilo na tabuli skóre 38:34. Hanáci zachytili úvod 3. části hry a šli do vedení 42:36. Silné Pardubice však bojovaly a dotáhly se na jeden bod - 43:42. Mladí hráči domácích však nepodlehli tlaku a nervozitě a zase šli do trháku až na 50:42. Obraz hry byl však stále podobný, třetí čtvrtina skončila takřka vyrovnaně 50:49 a schylovalo se k pořádnému dramatu.

V poslední desetiminutovce si svěřenci Michala Pekárka opět vybojovali náskok sedmi bodů, který však houževnaté Pardubice znovu stáhly na 58:57. V této fázi hry byly důležité momenty koš Filipa Pekárka a poté série osmi bodů Jirky Dedka, který utkání rozhodl. Drama se na závěr nakonec tedy nekonalo a Basketbal Olomouc slaví první dva body proti silnému soupeři, který v nové sezoně zřejmě příliš proher mít nebude.

„V prvním zápase jsme vyhráli, což považuji za důležité. Máme mladé mužstvo, někteří hráči hráli první zápas v první lize a hned proti silnému soupeři. Předvedli jsme bojovný týmový výkon. V první půlce jsme si soupeře nepohlídali při střelbě za 3 body,  ale poté jsme zlepšili obranu, což se hned projevilo. Dnes to byl asi čtvrtý zápas v řadě, ve kterém jsme dostali kolem 60 bodů, což potvrzuje naši strategii – vycházet zejména z dobré obrany. Za nejdůležitější považuji, že hráči nepanikařili, když soupeř několikrát dotáhl slibně se tvořící náskok. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Jirka Dedek, který zejména v poslední pětiminutovce rozhodl o našem vítězství,“ zhodnotil 1. zápas kouč Pekárek. 

Domácí utkání:

14.10. Basketbal Olomouc - BCM Orli Prostějov

28.10. Basketbal Olomouc - Sokol Šlapanice

11.11. Basketbal Olomouc - Snakes Ostrava

25.11. Basketbal Olomouc - BC Nový Jičín

9.12. Basketbal Olomouc - Start Havířov

6.1. Basketbal Olomouc - SKB Zlín

20.1. Basketbal Olomouc - UP Olomouc

3.2. Basketbal Olomouc - BK Opava "B"

Další informace o zápasech na klubovém webu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám