Hlavní obsah

Barevné smalty osvěžily Trojhalí Karolína v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barevné smaltované vany, barevná umyvadla, sprchové kouty, barevné smaltované dřezy - vše v originálním provedení je v Trojhalí Karolína v Ostravě k vidění od 1. října.

Foto: Josef Zajíc

Barevné smalty. Trojhalí Karolina 1.10.2014: Vernisáž výsledných děl Mezinárodního sympozia.

Článek

Ve veřejném prostoru Trojhalí Karolína v Ostravě o rozloze 4500 metrů čtverečních jsou od 1. října vystavena díla Meinárodního výtvarného sympozia, které probíhalo v továrně Emalia polském Olkuszu, pod názvem Barevné smalty.

„Mezinárodní sympozium Barevné smalty je speciální výtvarný projekt, který má za cíl originálním uměleckým projevem zhodnotit obyčejné bílé smaltované předměty na výtvarná díla - a navíc tím upozornit na mizející technologii klasického průmyslového smaltu a přivést ho znovu do našich domovů,” informoval Antonín Gavlas z výtvarné skupiny in Signum z Ostravy - Plesné, hlavní organizátor sympozia.

Na výstavě se podílí deset umělců: Károly Balanyi - Maďarsko, Szymon Gdówicz- Polsko, Eva Damborská - Česká republika, Karol Hercík - Česká republika, Alžběta Dirnerová - Česká republika, Ewelina Hojdys - Polsko, Kamil Moskowczenko - Polsko, Jaroslav Gaňa- Slovensko, Minika Panek- Polsko a Antonín Gavlas - Česká republika.

Umělecky výstavu doplnili svým originálním baletem studenti 8. ročníku Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě Barbora Rokoszová, Eliška Pokorná a Eduard Adam Orszulik, studující pod vedení Olgy Borisové - Práčikové, sólistce baletu Národního divadla moravskoslezkého.

Reklama

Výběr článků

Načítám