Hlavní obsah

Bára Basiková po dlouhých 12 letech vydává nové CD

Novinky, Petr Mráček

Belleville je název nového CD Báry Basikové, na kterém se autorsky podíleli Václav Noid Bárta a Jan Dvořák. Bára Basiková CD věnovala Petru Mukovi.

Foto: Petr Mráček

Bára Basiková, křest CD Belleville

Článek

Skvělá zpěvačka si trpělivě počkala na chvíli, kdy bude mít pohromadě sadu písniček, za kterými si zcela stojí. Atraktivně melodickou hudbu napsal Václav Noid Bárta, komplet textů dodal Jan Dvořák, dlouholetý spolupracovník Petra Muka. Nejemotivnější skladbou na CD je poslední píseň "P. M.".

Na křtu CD, který se konal 5. září v Praze, nám Bára prozradila, že právě k této písničce možní vznikne videoklip. A právě tuto novinku Bára zazpívala na svém křtu.

CD vznikalo více jak dva roky a tucet skladeb je holdem zvukovému a stylovému synthi kouzlu osmdesátých a devadesátých let, velmi svědčícímu pěvecky potřebně dramatickému podání. Bára ve výborné formě, s důrazem na každé zpívané slovo. "Nikam jsme nespěchali, měli jsme ten luxus si vybírat opravdu to nejlepší z nápadů, které přicházely," prozradila dále Bára Basiková.

Na křtu CD jsme viděli například kromě autorů CD a rodiny zpěvačky i Simonu Krainovou, Kamila Střihavku, Vendulu Svobodovou, Miloše Skalku, či Vladimíra Franzeho, který CD pokřtil.

Desku si produkovala Bára s Ondřejem Málkem a vychází pod křídly firmy Supraphon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám