Hlavní obsah

Baník Habartov zahájil jubilejní sedmdesátý rok své existence ve velkém stylu

Novinky, Aleš Plevka

Fotbalový klub TJ Baník Habartov začal psát své dějiny v roce 1950. Od onoho okamžiku se mnohé změnilo. Týmy různých věkových kategorií prošly stovky fotbalistů, na střídačce se vystřídaly desítky trenérů a také funckionářskou práci si vyzkoušelo nemálo dalších fotbalových nadšenců.

Foto: Aleš Plevka

Věrka Lampertová a předseda TJ Baník Habartov zahajují slavnostní ples pořádaný u příležitosti 70. výročí existence klubu

Článek

Ti všichni tvořili a tvoří habartovský Baník, který nezaskočilo ani to, když v 80. letech vinou dolové činnosti přišel o své zázemí. Vše se od píky vybudovalo znovu. Po několika desítkách let pak došlo ještě na jedno stěhování, ale tentokrát šlo de facto již jen o pár metrů a výměnu škváry za trávu. Dnes je díky podpoře města Habartova areál fotbalového klubu neustále zvelebován a podmínky pro členy i fanoušky klubu se postupně stále zlepšují.

Současný výkonný výbor TJ se před několika měsíci usnesl, že kulaté výročí trvání klubu si řádně připomene a jak se patří oslaví. Během celého roku je v plánu uspořádání fotbalových turnajů, lidové veselice a za jeden z vrcholů oslav byl předurčen baníkovský ples.

Ten se uskutečnil v prostorách Městského kulturního střediska v Habartově v sobotu 8. března. Je potěšující, že sál byl navzdory současné panice takřka zaplněn a všichni přítomní se báječně bavili.

Ples zahájila habartovská dvorní moderátorka Věrka Lampertová, kterou u mikrofonu doplnil současný předseda klubu Werner Hopf. Ten stručně připomněl baníkovskou historii a zároveň také všem poděkoval za to, co pro habartovský fotbal, ať již v jeho dresu či bez něj, odváděli a odvádějí.

Poté se již zábava rozjela naplno. O taneční vystoupení se postarala streetová skupina BEAT Generation ze Sokolova. Její kreace se však pro následné tanečníky na parketu vzorem nestaly. Ti totiž volili raději klasické taneční kroky, k nimž jim hudební podklad po celý večer dodávala dvojice s názvem H2O.

V předsálí mezitím již naplno pracoval ve svém koutku fotograf, jehož snímky se staly památkou na tento slavnostní večer. Tamtéž mohli prostřednictvím nabídky pestrého rautu návštěvníci doplnit ztracenou energii.

Večer měl i svou slavnostní chvilku, během níž si z rukou předsedy přišli převzít skleněnou pamětní plaketu někteří dlouholetí hráči, trenéři a funkcionáři. Nápis na jejím těle hlásal "patriot a srdcová záležitost", z čehož je patrné, jaké vlastnosti mimo jiné oceněné muže zdobí.

Program plesu obohatilo i vystoupení tria Na živo, které dalo k dobru porci známých a povětšinou hospodských či táborákových hitů. Saxofon potažmo klarinet, bicí a tahací harmonika spolu dohromady zněly velmi dobře.

Absolutním vrcholem baníkovského plesu však bylo vystoupení známého baviče a zpěváka Vladimíra Hrona. Ten se prezentoval jako ta nejčistší esence skvělého showmana a během hodiny několikrát doslova zbořil sál. Skvělý zpěv, bezprostřední a spontánní komunikace s návštěvníky, imitátorské dovednosti, vtip a notná dávka humoru, to vše Vladimír Hron odevzdal na pódiu. Jeho výkon neměl sebemenší chybičku a všichni na něj budou docela určitě dlouho a s úsměvem vzpomínat.

Od 23. hodiny až do konce plesu otěže zábavy převzala formace H2O. Unavenější tanečníci odcházeli domů, ale bylo i nemálo těch, kteří vydrželi až do finiše. Počátek oslav se baníkovcům povedl na jedničku.

Reklama

Výběr článků

Načítám