Hlavní obsah

Bach, Mozart i Haydn rozezní Zrcadlový sál dobříšského zámku

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Už pátý letošní koncert připravují na neděli 21. června na zámku Dobříš. Po velkolepém koncertu pod širým nebem se vystoupení opět přesune do noblesních prostor Zrcadlového sálu. Posluchačům se představí nizozemský koncertní sbor společně s třemi sólisty.

Foto: Václav Bešťák

Velkolepý koncert pod širým nebem se na nádvoří zámku Dobříš uskutečnil na začátku června. Nyní už se chystá další z koncertů nizozemských souborů

Článek

Na programu od 20 hodin je výběr toho nejlepšího ze světové klasiky – zazní skladby od W. A. Mozarta, J. S. Bacha, J. Haydna, G. F. Händela a dalších mistrů.

„Jde o další koncert ze série pravidelných vystoupení nizozemských souborů. Pokaždé nám zprostředkují jiný, vždycky ale vydařený, hudební zážitek. Oproti předchozím koncertům vystoupí tentokrát společně se souborem i sólisté – sopranista, basista a klavírista,“ informovala Renata Semová ze zámku Dobříš.

Nebývalý zážitek z koncertu pod širým nebem

Koncertní soubor z Nizozemska obstará letos již pátý koncertní večer v prostorách rokokového zámku z 18. století. Zatím posledním vystoupením byl 7. června velký open-air koncert na nádvoří zámku, na kterém excelovali sólisté Národního divadla s repertoárem složeným ze slavných operních árií a neméně známých operetních skladeb.

„Celý večer se nadmíru vyvedl, panovala úžasná letní atmosféra a všichni byli nadšení,“ podotkla Semová.

Nebývalé ohlasy zaznamenali pořadatelé (Správa zámku Dobříš a Město Dobříš) i od přítomných návštěvníků. „Jaká to nádhera, když má dobříšský důchodce možnost vychutnat si klasiku operních i operetních interpretů – profesionálů. Prožitky z hudebního večera a niterně podaných světových melodií ve mně budou dlouho doznívat,“ sdělila paní Kačerovská z Domova seniorů v Dobříši, která je pravidelnou účastnicí zámeckých koncertů.

Návštěvníci si o sobotním slavnostním večeru pochvalovali také vynikající akustiku celého prostoru, milý personál a v neposlední řadě bezchybné počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám