Hlavní obsah

Babí léto s vínem, čokoládou a pohádkou oslaví návštěvníci Starých Hradů

Novinky, Ivana Kvasnicová

Babí léto je tady - letos ho na pohádkovém hradě a zámku Staré Hrady návštěvníci uvítají ve znamení vína, čokolády a pohádek. Pro děti tu letos otevřeli novou prohlídkovou trasu Zdravosvět a Dračí království. Podzimní prázdniny tu mohou slavit nejen děti již od 27. do 30. října.

Foto: Staré Hrady

Zdravosvět

Článek

V prohlídkovém okruhu Pohádka III. nazvaném Zdravosvět a Dračí království navštívíte v zámeckých prostorách zábavně naučnou cestu do světa zdraví. Čeká vás vládce Zdravosvěta - dračí princ Zdrávokaz, víla Vitamína a skřítkové baciláci, skřítkové ovocňáci a saláťáci, dračí porodnice a zuboopravna, skřítkové z Bonbónového království, Hvězdolet, zdravoškola a mnoho dalšího.

„Skřítkové baciláci se víle Vitamíně rozutekli po zámku, tak je potřeba je najít. Ve své královské komnatě vás na audienci přijme Jeho Výsost Dračí Král Rozumbraďák XVI. i s královnou Starostlindou a jejich povedenými dcerkami, dračími princeznami Lajdalínou, Trajdalínou a Rozcaplínou, od kterých se dozvíte, proč mají draci nejraději k obědu a k večeři krásné princezny. Kromě nich na vás po celé prohlídce čekají draci ohniví, vodní, lesní, noční, bahenní, píseční, sněžní, hromoví, zlatí, sklepní a mnoho dalších pohádkových bytostí, se kterými si užijete spoustu zábavy,” láká na hrad majitelka areálu Petra Suková.

„Chcete-li všechny starohradské dráčky znát už teď, i s jejich povedenými jmény je najdete v našem Bestyjáři. Nově si navíc můžete zdarma stáhnout starohradské omalovánky s Dračí královskou rodinou, a tak se ještě o něco lépe připravit na pohádkový výlet,” dodala Petra Suková.

Kromě pohádkových bytostí ze Zdravosvěta a Dračího království na vaši návštěvu čekají i víly, draci, skřítkové, obři, čertíci a vodníci v Zámeckém pohádkovém sklepení a čarodějnice a kouzlobabky na Hradní pohádkové půdě. Pro milovníky historie je přichystaný prohlídkový okruh Hrad a zámek, kde uvidíte unikátní expozici Jak se žilo za císaře pána Františka Josefa I.

I dospělí se mají na co těšit, v hradních sklepeních pro ně připravili bohatou nabídku těch nejlepších vín, vyhlášenou Starohradskou medovinu a pro všechny pak Drakuládu, dračí čokoládu. Ve stylové hradní krčmě je během celého dne přichystáno to nejlepší z hradní kuchyně, ať už máte chuť na oběd, večeři či se jen občerstvit malou svačinkou.

Babí léto oslavíte s vínem a čokoládou vždy v sobotu a neděli od 18. do 31. října, o Podzimních prázdninách je ve starohradském Dračím království otevřeno celé prázdniny od 27. do 30. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám