Hlavní obsah

Autoškoly a mladí řidiči si mohou vyzkoušet své umění na polygonu v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

V týdnu od 9. do 14. září si mohou autoškoly a mladí řidiči vyzkoušet své řidičské umění na moderním polygonu Centra bezpečné jízdy v Ostravě. Iniciátorem a realizátorem projektu Autoškoly a mladí řidiči OSTRAVA !!! 2013 je Centrum bezpečné jízdy LIBROS Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Týden Autoškoly a mladí řidiči OSTRAVA 2013 zahájil náměstek primátora města Ostravy Tomáš Sucharda. 9.9.2013

Článek

Akce Autoškoly a mladí řidiči OSTRAVA !!! 2013 vznikla ve spolupráci náměstka primátora statutárního města Ostravy Tomáše Suchardy. Koná se od 9. do 14. září, kdy jsou na každý den připraveny kurzy bezpečné jízdy, ve kterých si mohou majitelé a instruktoři autoškol, jejich žáci a další řidiči otestovat řízení za extrémních situací a podmínek.

"Smutnou pravdou je, že skutečně velkou část dopravních nehod mají na svědomí právě mladí řidiči s čerstvým řidičským průkazem. Věřím, že akce tohoto typu, kdy si nejen mladí řidiči mohou vyzkoušet chování svých aut, své schopnosti a reakce v simulovaných situacích a hlavně bezpečně, přispějí ke zlepšení situace na našich silnicích," řekl ke konané akci náměstek primátora Tomáš Sucharda.

Akční týden byl zahájen v pondělí 9. září ve 13 hodin za přítomnosti představitelů města Ostravy, Moravskoslezského kraje, Policie České republiky, Ministerstva dopravy České republiky a dalších institucí.

První kurz začínal asi půlhodinovou teoretickou instruktáží, kdy účastníkům byly vysvětleny organizační zásady jízdy na kruhové kluzné ploše se speciální smykovou deskou. Při projíždění se na třech místech zvedala vodní clona, která simulovala pevnou překážku. Cílem bylo před vodní clonou zastavit. To se mnohým podařilo projetím až po několika okruzích.

V další části projížděla auta slalomem na mokré kluzké ploše. Instruktor pomocí vysílačky každému opravil chyby, kterých se při jízdě dopouštěli. Po ukončení kurzu dostanou účastníci certifikát o jeho absolvování.

Akce se mohou zúčastnit všichni zájemci zdarma. Stačí jen se přihlásit na stránkách Centra bezpečnější jízdy LIBROS Ostrava, kde je také zveřejněný program akce. Akční týden autoškol a mladých řidičů podpořilo město Ostrava ze svého rozpočtu částkou 800 tisíc korun.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám