Hlavní obsah

Autoshow zve návštěvníky na Výstaviště Holešovice

Novinky, Jiří Cysař

Na Výstavišti v Praze-Holešovicích se v těchto dnech představují desítky výrobců automobilů - zájemci si je mohou moci nejen prohlédnout, ale i se s nimi svést. Veletrh návštěvníky vítá na venkovních plochách i uvnitř Průmyslového paláce.

Foto: Jiří Cysař
Článek

Ve dnech 1. až 4. října otevřel své brány jediný letošní český autosalón. Výstava Autoshow Praha se uskuteční již po osmnácté, podruhé ve zcela nové podobě.

Pětačtyřicet značek představuje svou produkci i nejnovější modely. Jedná se o téměř dvacet premiér včetně domácích produktů Hyundai Tuscon a Škoda Superb Combi. Na výstavní ploše vidíme také  vozy, jako jsou Cadillac ATS-V, Escalade, Corvette C7, Ferrari 488 GTB, Ford Mustang, jež na českých silnicích moc často nepotkáváme.

Přímo před palácem lze zhlédnout show terénních aut a vyzkoušet si pocit při přejezdu překážky s terénním autem. Adrenalin jistě přijde, když vystoupáme nad zaparkovaný přívěs a poté sjíždíme prudce dolů. Další z aktivních možností na této akci je vyzkoušet si jízdu vybraným autem - a to jako řidič. Automobilů různých značek je zhruba 25 a kromě vozu Infiniti, kde jste jen jako spolujezdec, všechny můžete řídit sám.

A poté můžeme v klidu procházet celým Průmyslovým palácem a také pavilony u Křižíkovy fontány. Značky jako Opel, Škoda a třeba Fiat zde představují své výrobky i zajímavosti. Například u Fiatu 500 vidíme celou otvíratelnou střechu. K vidění je i automobil, kterým jezdí papež. Sice verze, již používá, zde přímo není,  nicméně je tu zastoupen zástupce zmíněné řady automobilů.

V Křižíkových pavilonech nalezneme veterány a zajímavou novinku - elektro skútr Čezeta, který zde má svou premiéru. K prohlídce lákají také již klasické automobily od roku kolem 1905 až ke Škodě 136 L či Spartaku. V dalším z pavilonů mohou ženy soutěžit o ceny u stánku Žena za volantem, nebo si kousek odtud vytočit cenu u stánku z Mostu. Zde také uvidíme vozy značky Mercedes od tuningových společností.

Reklama

Výběr článků

Načítám