Hlavní obsah

Autor frýdecko-místecké hymny pokřtil debutové CD, tleskal i Nohavica

Novinky, Lucia Nováková

René Souček, folkový písničkář z Frýdku-Místku, pokřtil v sobotu 1. června ve frýdecké Hospůdce U Arnošta svou první desku Fajne-Mjesto. Název CD je zároveň i názvem hymny města Frýdek-Místek, která spontánně vznikla na jednom z ročníků místního benefičního festivalu Sweetsen fest.

Foto: Lucia Nováková

René Souček a Petr Korč připíjejí na zdar CD

Článek

Ač sobotní večer hrozil deštěm a zimou, vše dopadlo nad očekávání. Počasí se umoudřilo, vysvitlo sluníčko, které taky chtělo popřát novému dílu hodně zdaru. Hudební hospůdka U Arnošta, místním dobře známá, tentokrát nepotřebovala nafukovat vnitřní prostory. Akce se konala na venkovní terase, ale ani ta nepobrala všechny návštěvníky, plno bylo i u přilehlých bočních stolů pod slunečníky.

Před osmou už se na místě nacházeli všichni hlavní protagonisté. René Souček, jeho (poslední dobou pravidelný) spoluhráč - perkusista Marek Hlosta, producent alba David Stypka (známý též z kapely Bandjeez). Průvodní slovo obstaral šéf festivalu Sweetsen fest a vydavatel desky Petr Korč. Tajemná věta z pozvánky Možná přijde i Darmoděj se také naplnila. Jarka Nohavicu Reného tvorba natolik zaujala, že si křest nenechal ujít, skromně se posadil v koutku jako pouhý pozorný divák. Navíc zakoupil i 5 CD. Těch se celkem prodalo během večera přes stovku.

Kmotrem prvotiny se stal známý ústeckoorlický písničkář Slávek Janoušek. Samozřejmě divákům představil i svou hudební tvorbu v bloku hned za Davidem Stypkou. Nechyběly populární Mumie či Škoda 1000MB. Pak už následovali ti neočekávanější.

René Souček si za svá léta vystupování získal spoustu fanoušků, což se na atmosféře večera výrazně projevilo. Pokřtění desky spustilo standing ovation a rozjela se zpívací párty. Dav po zbytek koncertu jásal vestoje. Nestačily ani tři přídavky a hymna Fajne-Mjesto zněla na přání všech dokonce dvakrát. Večer se přehoupl do noci a poslední stateční opouštěli hospůdku až s pátou ranní.

Reklama

Výběr článků

Načítám