Hlavní obsah

Autoklub ČR hledá novou Junkovou a Engeho mezi školáky

• Aktualizováno
Novinky, Vendula Brdičková

V pražských Bohnicích se o víkendu 11. a 12. června koná již třetí ročník největší motoristické akce v Česku s názvem Legendy. Autoklub ČR připravil motokrosové lahůdky v podání kartingu, minibiku nebo trialu nebo automobilový Rally talent včetně autogramiády s nejlepšími jezdci.

Foto: Autoklub ČR

Stánek Autoklubu ČR v rámci akce Legendy konané v pražských Bohnicích

Článek

Mezi motodisciplíny patří i dětský motokros. Tento druh motocyklového sportu, kde se závody jezdí v uzavřených terénních tratích, je v oblibě a stále hledá malé talenty od 4 do 12 let.

O víkendu uvidíte motokrosové ukázky jak od dospělých, tak i od malých sportovců. Mezi nejmenší děti, které vám předvedou, co se za rok ježdění na motorce naučily, bude patřit pětiletá holčička.

„Těšíme se na všechny návštěvníky, včetně těch nejmenších. Rádi vše vysvětlíme a ukážeme nejen dětem, ale hlavně i jejich maminkám, které mají občas o děti strach. Bezpečnost dětí je u nás na prvním místě,“ řekl pořadatel motokrosu za Autoklub ČR Karel Nauš. 

Minibike je zmenšený typ motocyklu určený pro některé formy motokrosu. Silniční varianta má rozměry přibližně 97 cm (délka) x 57 cm (výška) x 45 cm (výška sedla).

Dalším bonusem v rámci bohnických Legend, bude kartingová akademie. Speciální představení motokár proběhne v areálu Bohnic pro rodiče i děti. Dětem od 5 do 10 let bude zapůjčeno motokárové ochranné vybavení a budou se moci projet na dětském okruhu. Motokára má motor o zdvihovém objemu 50 cm3. Chladí se vzduchem a dosahuje rychlosti maximálně 70 km/h.

„Jsme rádi, že můžeme veřejnosti opět představit kartingovou akademii. Svézt se na motokáře je snem přeci každého malého kluka a může odstartovat i jeho motoristickou kariéru. Je naší povinností podpořit mladé talenty,“ řekl pořadatel sekce auto za Autoklub ČR Adam Eliáš.

Trial, tedy překonávání překážek na motorce, předvedou tři kluci ve věku 6, 9 a 12 let. Pokud tento sport nadchne i vaše děti, budou si to moci vyzkoušet na speciálních trialových elektrických motorkách. Výstava trialových motorek určitě potěší velké i malé kluky.

Projekt Rally Talent vyhlásil Autoklub ČR minulý rok pro začínající a amatérské jezdce. Cílem soutěže bylo najít a podpořit mladé a talentované jezdce, kteří se dosud rally sportu věnovali pouze na amatérské úrovni nebo vůbec. Minulý rok se přihlásilo 79 jezdců. Vyhrál Václav Černín. Nejen jeho umění si můžete přijít vychutnat v sobotu i v neděli v exhibičních jízdách, které budou probíhat třikrát denně.

Od 13.00 hodin v sobotu 11. června 2016 proběhne u stánku Autoklubu ČR i autogramiáda nejlepších jezdců Autoklubu ČR. Účastnit se bude také Adam Kout, který ovládl druhý závod mistrovství Evropy kategorie superpart v britském Donningtonu, kde byl zcela nejrychlejší i v kvalifikaci.

Bližší informace naleznete ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám