Hlavní obsah

Autobusy po Přerově zdarma - až do konce nouzového stavu

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zelený čtvrtek byl na přerovské radnici ve znamení dalšího jednání krizového štábu.

Foto: Magistrát města Přerova

Článek

Náměstek primátora Michal Zácha aktuálně informoval, že šlo „do oběhu“ šest stovek roušek od vietnamské komunity, plavčíků a úředníků – část je určena na rouškovník Městské policie, část bude doručena do Charity.

Krizovým štábem prošla ovšem i informace, že některé roušky z nabídky „k rozebrání“ se objevily na internetu k prodeji. Primátor Petr Měřínský v této souvislosti důrazně upozornil, že bezplatně odebrané roušky není možné prodávat.

Dále zazněly informace, že:

·       Do konce nouzového stavu, tedy do 30. dubna, bude přerovská městská autobusová doprava bezplatná.

·       Město Přerov je připraveno postavit do dvou hodin stan pro lidi bez domova – v případě, že dojde v této komunitě k nakažení nebo k nutnosti přijmout karanténní opatření, budou mít bezdomovci zajištěno místo k pobytu.

·       Úředníky ze sociálního odboru přerovského magistrátu oslovila organizace Člověk v tísni, která je připravena pomáhat i v Přerově – do všech ubytoven bylo rozvezeno 300 letáků s nabídkou a kontakty, lidé z této „neziskovky“ nabízejí rodičům výpomoc například s výukou dětí.

·       Od příštího týdne bude zahájen běžný provoz na skládce v Žeravicích, otevřeny budou rovněž v běžném režimu oba sběrné dvory.

Reklama

Výběr článků

Načítám