Hlavní obsah

Aukce kabelek podpoří Tichou linku určenou pro neslyšící

Novinky, Lenka Žáčková

Třináct výjimečných dam se rozhodlo podpořit neslyšící nemalým dárkem a věnovalo obecně prospěšné společnosti Tichý svět do dobročinné aukce svoji kabelku.

Foto: Lenka Žáčková

Vybraná společnost, která přišla podpořit Tichý svět

Článek

Kabelky byly vydraženy 22. listopadu během v prostorách koktejlového baru Cloud 9 sky bar & lounge na střeše hotelu Hilton v Praze. Večer byl plný napětí a příjemné zábavy a jistě i díky skvělé atmosféře se obecně prospěšná společnost mohla těšit z výtěžku 137 500 korun.

Celá částka bude věnována na rozvoj služby Tichá linka, díky níž mohou neslyšící z celé republiky zdarma telefonovat s pomocí online tlumočníka nebo online přepisovatele mluvené řeči. Přes Tichou linku se domluví také ve stovce nemocnic či na některých úřadech.

Luxusní kabelky známých značek jako Dolce, Victoria Beckham, Michael Kors aj., ale i praktické semišky pro denní nošení, psaníčka či oblíbené „srdcovky“ s osobním příběhem darovaly do dražby například britská architektka a designérka Eva Jiřičná, špičková dermatoložka a primářka LaserPlastic Marta Moidlová, moderátorky Štěpánka Duchková a Kamila Moučková, návrhářka Beata Rajská, herečka Kateřina Kaira Hrachovcová, ředitelka Czech News Center Libuše Šmuclerová, modelka Iva Kubelková a další.

„Podporuji několik charitativních organizací, ale když jsem byla oslovena s dotazem, zda mohu darovat kabelku pro Tichý svět, vůbec jsem neváhala,“ vyjádřila své sympatie dobročinné akci módní kritička a publicistka Františka Čížková, která věnovala do aukce noblesní růžové psaníčko značky Furla.

Na účastníky večera čekalo překvapení – dvě z přítomných dam získaly broušený diamant. Slavnostní aukci moderovala Klára Doležalová a licitátorem byl Karel Voříšek. O hudební doprovod se postarala skupina Brouci Band The Beatles Revival. Písně byly tlumočeny do znakového jazyka. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám