Hlavní obsah

Atmosféra Divokého západu ovládne mezinárodní závod ve skocích na kolech

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 9. srpna proběhne v FFT Bike parku pod Duklou v Ústí nad Orlicí 6. ročník mezinárodního závodu ve skocích na kolech FFT Slopestyle 2014 s účastí předních bikerů Evropy a navíc ve westernovém stylu.

Foto: Stanislava Dvořáková

Westernová osada se sídlem šerifa a věznicí, no a jak to po bojích a právu útrpném bývá ..... na věčnou památku kříže.

Článek

Pořadatel FFT tým v čele s předsedou Michalem Moravcem ozvláštnil letošní 6. ročník závodu ve skocích na kolech - FFT Slopestyle 2014 westernovou atmosférou.

Z tradičních překážek v FFT Bike parku je připravena westernová osada na české poměry s unikátní zábavou v divokém podání. Sjedou se kovbojové a indiáni z divokého západu, aby bojovali na život a na smrt při slopestyle závodě. Nájezdové lávky a skoky jsou upraveny do westernového stylu a doplněny charakteristickými stavbami.

Osadě vévodí saloon California, nad kterým je umístěno sídlo šerifa s přilehlou věznicí a jak jinak než s věčnou úschovou obětí nájezdů a práva útrpného. Vnější pozorovatel však nemusí mít strach, tak daleko se příběh odvíjet nebude.

Do tohoto stylu zapadají nájezdové lávky závodu, kdy po skoku z banky následuje underkater, česky řečený pohřebák, a závěrečný vysoký salonní skok. Jednotlivé prvky této skokanské jízdy jsou v odvážném akrobatickém provedení.

Na jejich realizaci a boji o prvenství se budou podílet nejlepší bikeři z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska.

Program bude zahájen již v pátek 8. srpna, kdy od 9 hodin budou probíhat tréninky a v 18 hodin se uskuteční otevřený závod v pumptracku contest, což je typ dráhy, který používá pohyb nahoru dolů.

Sobota 9. srpna bude věnována western bikové zábavě. Po ukončení tréninků probíhajících od 9 hodin, bude ve 13 hodin odstartována kvalifikace western nájezdníků ukončená v 15 hodin finálem se strhujícími nájezdy indiánů na westernovou osadu. Hlavní závod best trick contest pak proběhne od 16.45 hodin s vyhlášením výsledků v 17.15 hodin.

I sami diváci se budou moci aktivně zapojit do western soutěží. Dále bude připravena střelba z luku, pro děti jízda na koni a v doprovodném programu pravá show divokého západu v podobě kankánu.

Navíc pro přítomné diváky je připravena odměna za nejlepší western oblek. Proto je zapotřebí doma přebrat šatník a přijít v oblečení, které podpoří danou atmosféru westernového dne. Na závěr bude i společné focení všech lidí v dress code. Takže na hojnou účast se těší pořadatelé i stavitelé jednotlivých objektů a vůbec nevadí, že jsou instalovány formou Potěmkinovy vesnice.

A kde tuto akci diváci najdou? V Ústí nad Orlicí v Bike parku pod Duklou u hlavní silnice 1/14 směrem na Českou Třebovou asi 200 metrů za benzinovou pumpou.

Vyčerpáním programu v FFT Bike parku pro dospělé účastníky ještě zábava nekončí. Pokračovat bude od 20 hodin v Sport Music Clubu ve Smetanově ulici na Wild West after party až do bílého rána.    

Reklama

Výběr článků

Načítám