Hlavní obsah

Atlet z Chodova pomohl pražské Slavii k prvenství

Novinky, Miloš Volek

O posledním zářijovém víkendu se v Praze konalo atletické Mistrovství ČR družstev juniorů.

Foto: facebook Tomáš Skála - Mirka Ztková Rojíková

Tomáš Skála ve slavistickém dresu při finále MČR juniorů družstev

Článek

Chodovský vrhač Tomáš Skála (1994) se podílel svými výkony v kouli a disku na vítězství Slavie Praha. V obou dvou svých disciplínách zvítězil. Šestikilogramovou kouli poslal do vzdálenosti 16,82 m, diskem 1,75 kg těžkým hodil 47,95 m. Přidal pro družstvo i body za 8. místo v hodu oštěpem. Ten mu dolétl na značku 49,47 m, což je jeho nový osobní rekord.

Tomáš tak potvrdil, že v Chodově vyrůstají pod vedením trenéra Mgr. Libora Dočkala kvalitní vrhači již dvacet let. V letošním roce patří tomuto atletu první místa v republikových tabulkách v obou dvou disciplínách. Navíc v oštěpu je v první dvacítce výkonů.

Dobře mu v barvách pražské Slavie sekundoval i druhý hostující atlet ŠAK Chodov Jan Berg (1994). Ten vybojoval 5. místo na 400 m (49,64 s - osobní rekord) a 8. místo v běhu na 200 m (22,89 - osobní rekord). Zároveň byl členem bronzových štafet na 4 x 100m i 4 x 400 m.

Z celkového počtu 246 bodů, které byly potřeba k 1. místu (o 3 body před stříbrným týmen z Vítkovic), získali Chodováci celkem 37 bodů.

V dresu Škodovky Plzeň se představila i jediná hostující Chodovanka, oštěpařka Nikola Nemčeková. Ta dokázala získat 3 body za osmé místo v hodu oštěpem (33,07 m) a podílela se i na zisku bodů ve štafetě na 4 x 100 m. I díky ní "Škodovačky" získaly bronzovou medaili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám