Hlavní obsah

Atlet Jakub Holuša byl vyhlášen Sportovcem roku 2015 Moravskoslezského kraje

Novinky, Josef Zajíc

Moravskoslezský kraj, Všesvazové kolegium Moravskoslezského kraje a Moravskoslezská krajská organizace České unie sportu uspořádaly pod záštitou hejtmana Miroslava Nováka slavnostní galavečer 14. ročníku ankety Sportovec roku 2015.

Foto: Josef Zajíc

Anketa Sportovec roku 2015 Moravskoslezského kraje. Ostrava 9.3.2016. Mládež do 19 let.

Článek

Slavnostní galavečer se konal  ve středu 9. března od 18.00 hodin v multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice. Akce se zúčastnilo 1200 sportovců, trenérů, cvičitelů, organizačních pracovníků, členů tělovýchovných jednot a sportovních klubů Moravskoslezského kraje.

Programem provázel Štěpán Škorpil. Originální ceny pro jednotlivé kategorie předávali zástupci České unie sportu, krajských sportovních organizací, představitelé kulturního, společenského a politického života, olympionici a vrcholoví sportovci.

Mezi jednotlivými slavnostními akty předávání cen vystoupili hoté: Petra Janů, kapela Rock and Roll Band Marcela Woodmana, Bubenická kapela Kuba Kupčík a Kubaband a světelná show Pyroterra.

V jednotlivých kategoriích byli vyhlášeni:

Mládež do 19 let: Miroslav Gorol,  Eliška Adamovská, Tereza Švábíková, Nikola Tabáčová, Matyáš Marek, Matěj Průdek a Dalibor Pantlík.

Dospělí: Kateřina Kolářová - Taekwon-do, Jakub Jarolím - plavání s ploutvemi, Pavel Powada - zápas řecko-římský, Kateřina Němcová - hokejbal, Karin Žabenská - tanec.

Trenéři a cvičitelé: Ivana Kožmínová - aerobic, Radim hejna - sportovní střelba, Zdeňka Paseková - cvičitelka Sportu pro všechny, Ivana Tokošová - krasobruslení, P. Drtíková-Cenková - sportovní gymnastika.

Handicapovaní sportovci: Markéta Sidková - lukostřelba, Michal Stanovský - atletika, Lenka Kuncová - lukostřelba.

Objev roku: Lukáš Skoumal - sportovní střelba.

Moravskoslezská akce roku: uspořádání mistrovství světa v hokeji - Ostrava.

Do síně slávy Moravskoslezského kraje byl uveden: Jarolav Netolička - kopaná.

Cenu hejtmana Moravskoslezského kraje získal a Sportovcem roku 2015 Moravskoslezského kraje se stal atlet Jakub Holuša. Cenu předal hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák mamince Jakuba, který toho času je na halovém mistrovství světa v atletice v Portlandu.

Galavečer byl vysílán  televizním a internetovým přenosem Tv Polar. Reprízy : 12. 3. v 17.10., 13. 3. v 11.10 a v 17.10 hodin. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám