Hlavní obsah

ASK Rád již posedmé uspořádal nohejbalový turnaj trojic

Novinky, Aleš Plevka

V sobotu 4. července patřil sportovní areál při ZŠ Habartov a hlavně pak hřiště s umělým povrchem příznivcům nohejbalu. Pod vedením Honzy Roda zde místní futsalový klub uspořádal tradiční prázdninový turnaj v nohejbale.

Foto: Aleš Plevka

Zapisování výsledků a koutek s cenami pro vítěze

Článek

Účastníci, kteří se povětšinou na tento turnaj pravidelně vrací, měli k dispozici obvyklé zázemí, které bylo vybudováno již v pátek a jež mělo alespoň o něco zmírnit dopad vskutku pro sport nepříznivých povětrnostních podmínek. Teplota vzduchu se totiž pohybovala okolo 35 stupňů a vedro bylo ještě umocňováno sálajícím černým gumovým granulátem, který se s přibývajícím časem proměňoval takřka v žhavé uhlíky.

A tak stín postavených altánů a stánek s občerstvením se pro tento den staly doslova otázkou života a smrti. Vítaným zpestřením byla i přítomnost Rendy Roda, který se postaral o to, aby sportovce éterem  provázela příjemná muzika.

V devět hodin turnaj zahájil Honza Rod, kterému při tomto malém slavnostním okamžiku asistoval i starosta města Ing. Petr Janura. Došlo i na malou instruktáž a poté se již rozběhl kolotoč několika desítek zápasů.

Pro ně byla připravena dvě hřiště. S ohledem na počet přihlášených družstev, kterých se letos sešlo celkem osm, se opět hrálo systémem každý s každým a to na dva vítězné sety počítané do deseti bodů. Porce zápasů pěkně ubývala stejně tak však přímou úměrou k tomu i síly jednotlivých hráčů.

Podmínky byly letos opravdu na hraně a je s podivem, že všichni se s nimi popasovali natolik, že mohli i jim navzdory podávat solidní sportovní výkony. Obzvláště v poledne se hřiště proměnilo doslova ve výheň. Jedinou úlevou od vedra tak byl chlazený nápoj nebo chladná sprcha. Přesto tedy o tvrdé smeče, obětavé bloky, riskantní skluzy a dobíhání zdánlivě ztracených míčů nebyla žádná nouze.

Jak bývá na turnajích pořádaných ASK Rád zvykem cena v podobě poháru a další drobnosti zastoupené ponejvíce minilahvinkami alkoholu čekala na všechna družstva. Honosit se titulem "vítěz" však může pouze jeden.

Před třetí hodinou bylo dohráno, spočítat výsledky pak již bylo dílem několika minut, a tak po šesti hodinách od zahájení bylo známo pořadí. Loňské vítězství obhájili s 21 body bezkonkurenční Kotelníci. Stříbrnou příčku obsadil s 18 body tým Technico Sokolov a bronz bralo s odstupem dalších třech bodů družstvo Hopfíků. 

Vítězi se ale pro tento ročník stali všichni, kteří hráli a dohráli, neboť to za daných podmínek vyžadovalo notnou dávku sebezapření. Poděkování patří tedy hráčům i organizátorům a za podporu pak městu Habartov a skupině ČEZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám