Hlavní obsah

Areál Golf & Ski Resort Ostravice hostil dvě kola golfové extraligy družstev

Novinky, Josef Zajíc

O víkendu 18. a 19. července se na golfovém hřišti v Ostravici v areálu Golf & Ski Resort Ostravice konalo 3. a 4. kolo extraligy družstev mužů a žen v golfu. Zúčastnilo se celkem 133 soutěžících rozdělených do 11 družstev žen a 12 družstev mužů z celé České republiky.

Foto: Josef Zajíc

Golfový turnaj v Ostravici. 3.- 4. kolo Extraligy družstev mužů a žen. 18.- 19. 7. 2015

Článek

„Extraligová kola pořádala  Česká golfová federace a Golf Club Ostravice byl spolupořadatelem. Po oba dny  se hrálo na 18 jamek v areálu, který se rozprostírá na 75 hektarech plochy. Ženy i muži měli v horku náročnou práci. Doba trvání absolvování všech jamek byla zhruba něco málo přes pět hodin,” uvedl Ing. Daniel Kollár, manažer Golf & Ski Resort Ostravice.

„Náš areál se začal stavět v roce 2006. V roce 2008 byl uveden do provozu. V roce 2009 byl otevřen hotel, restaurace a tréninková hřiště. V roce 2013 začal fungovat zdejší klub, kde je zázemí pro sportovce, restaurace, šatny, sprchy, wellness, půjčovna sportovního nářadí jak pro léto, tak pro zimu, protože v zimě, pokud je dostatek sněhu, nabízíme běžecké lyžování. Pro širokou veřejnost máme projekt Jdu na golf - kdokoliv může přijít a zaplatit si dvě hodiny výcviku s profesionálním trenérem. Zapůjčíme tři golfové hole a sadu tréninkových míčků. Vše v ceně 990 Kč,” dodal Daniel Kollár.

Extraligová družstva mužů a žen byla rozdělena do skupin po třech až čtyřech hráčkách a hráčích. V každé skupině hráli zástupci jiných družstev a výsledky si zapisovali  navzájem. Po absolvování všech 18 jamek po každém kole účastníci odevzdali  přehledy získaných bodů a rozhodčí sestavili výsledky.

Dařilo se ostravské hráčce Haně Ryškové z Park Golf Clubu Ostrava, která  v součtu sobotního a nedělního kola obsadila skvělé 4. místo za Kristýnou Frýdlovou, Janou Melicharovou a Františkou Luňáčkovou.

Hana Ryšková obdržela v březnu 2015 v anketě Sportovec roku 2014 Moravskoslezského kraje titul sportovní Objev roku. Že si titul zasloužila, prokázala úspěšnou reprezentací České republiky - na mistrovství Evropy družstev pro dívky do 18 let se podílela na 4. místě. Lepší byly jen reprezentantky Španělska, Itálie a Rakouska.

Výsledky jednotlivců ve 3. a 4. kole mužů: zvítězil Matyáš Zapletal před Šimonem Zachem, Patrikem Jeřichem, Petrem Janíkem a Michalem Pospíšilem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám