Hlavní obsah

Archiv města Ostravy vydal sborník

Novinky, Josef Zajíc

Sborník Ostrava je vydáván v Archivu města Ostravy již padesátým pátým rokem. Sborník byl vydáván jako občasník. V dalších letech každé dva roky. Od roku 2011 je vydáván pravidelně každoročně, vždy v listopadu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 15.11.2018 Archiv města Ostravy vydal sborník Ostrava 32.

Článek

Účelem vydávání publikace Sborník Ostrava, příspěvky k dějinám a současnosti Ostravy a Ostravska je vydávání podnětů k mapování minulosti i současnosti v Ostravě a s ní provázaných oblastí a také poskytování prostoru ke zveřejnění nových badatelských poznatků.

Křest nového sborníku Ostrava 32 se konal v úterý 13. listopadu v 17 hodin v Knihovně města Ostravy u mostu Miloše Sýkory. Hosty přivítala ředitelka Archivu města Ostravy Mgr. Hana Šústková, Ph.D. Hned v úvodu poděkovala autorům článků v publikaci. Na publikaci se podílelo 15 autorů a čtenář na 347 stránkách najde třináct zajímavých článků.

Ředitelka poděkovala také recenzentům a redakční radě v čele s Radovanem Daňkem. Další dík jmenem ředitelky Archivu města Ostravy patřil Štěpánce Bělovské, která připravila obálku a vše pro tisk.

„Příští rok vyjde sborník Ostrava 33. Dospěje tedy do Kristových let, ale je stále mladík. Ovšem je třeba konstatovat, že první číslo vyšlo v roce 1963 a tak Archiv města Ostravy sborník vydává již 55 let,” uvedla ředitelka AMO Hana Šústková.

Ukázky se sborníku přečet návštěvníkům Aleš Petrič, herec Divadla loutek Ostrava. Mezi jednotlivými čtenými úryvky předvedly své umění ve hře na příčnou flétnu studentky Janáčkovy konzervatoře v Ostravě Alena Osobová ze 3. ročníku a Taťána Korymová z 5. ročníku.

Autoři jednotlivých příspěvků: Martin Juřica, Lukáš Vaculík, Jakub Ivánek, Eva Špačková, Ondřej Durczak, Petr Kašing, Antonín Barcuch, Josef Šerka, Radomír Seďa, Agáta Kravčíková, Jan Galeta, Jan Gromnica, Zbyněk Moravec, Jaroslava Novotná a Eva Rohlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám