Hlavní obsah

Archiv města Ostravy vydal další ročník Ostravského kalendária

Novinky, Josef Zajíc

Za přítomnosti primátora města Ostravy Tomáše Macury vydal Archiv města Ostravy již dvacátou čtvrtou publikaci Ostravského kalendária.

Foto: Josef Zajíc

Archiv města Ostravy vydal publikaci Ostravské kalendárium 2018. Publikaci představili Tomáš Macura, Martin Juřica a Hana Šústková.

Článek

Návštěvníky u příležitosti vydání informační publikace Ostravské kalendárium 2018 přivítala, poprvé jako ředitelka Archivu města Ostravy, Mgr. Hana Šústková, Ph.D. O cestě k vydání informoval autor kalendária, kronikář města Ostravy PhDr. Martin Juřica.

Primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura poděkoval pracovníkům archivu za podrobné informace, které se v kalendáriu nachází. „Informace, které v Ostravském kalendáriu vydáváte, pomáhají lidem orientovat se, co vše se v průběhu let v Ostravě dělo. Je pomocníkem statistikům, učitelům, archivářům a novinářům,” řekl primátor.

Na 116 stranách Ostravského kalendária 2018 kronikáře a autora Martina Juřici ve spolupráci s odpovědnými redaktorkami Jaroslavou Novotnou a Šárkou Glombíčkovou a Štěpánkou Bělovskou, která upravila a navrhla obálku, je 470 informací o politických, společenských, kulturních a sportovních akcích v Ostravě.

Padesát pět akcí bylo zachyceno v měsíci červnu a říjnu. V kalendáriu jsou zapsány téměř všechny akce, které se na území Ostravy konaly ke 100. výročí založení Československa. Zprávy, informace a rozbory doplňuje 61 barevných fotografií od renomovaných ostravských fotografů.

První zveřejněné číslo Archivu města Ostravy je z roku 1996. Současná publikace Ostravské kalendárium 2018 je 24. publikací této kategorie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám