Hlavní obsah

Architekt Adam Gebrian okomentuje tvář Liberce

Novinky, Adam Fogl

Okomentovat současnou architekturu města i podebatovat o veřejném prostoru v Liberci přijede v úterý 29. ledna známý architekt Adam Gebrian. Akce nazvaná Bouráme!, na níž Gebrian vystoupí, proběhne v knihkupectví Jaroslava Fryče.

Foto: Adam Fogl

Na libereckou architekturu si posvítí Adam Gebrian. Ilustrační foto.

Článek

"Je to prostředí, ve kterém se velmi špatně orientuji. Jsem obklopen neuvěřitelným množstvím věcí, barev, materiálů, povrchů, pohybů lidí, dopravy," popisoval Adam Gebrian loni v říjnu situaci v centru města v okolí terminálu MHD pro internetovou televizi Stream.

Teď přijede do Liberce znovu a pohovoří třeba i o nově zrekonstruovaných náměstích - Nerudově a Soukenném.

Adam Gebrian vystudoval architekturu na Technické univerzitě v Liberci, později studoval i v Los Angeles. Má vlastní rozhlasový pořad na rádiu Wave a píše třeba pro Lidové noviny či deník Metro.

Přednáška s názvem Bouráme! proběhne v úterý 29. ledna od 19 hodin ve Fryčově knihkupectví v Liberci. Akci pořádá sdružení architektů a historiků Liberec-Reichenberg.net v rámci nového projektu Živá paměť města Liberec/Reichenberg.

"V rámci projektu chystáme čtyři prohlídkové trasy, které si budou moci návštěvníci i obyvatelé města projít se sluchátky v uších a poslechnout si tak autentické výpovědi pamětníků. Trasy by měly člověka zavést i na taková místa, kam běžné průvodce nelákají, a u míst, která jsou důvěrně známá, se pokusíme nabídnout pohled třeba i pohled z jiné strany," vysvětlila jedna z organizátorek projektu Zuzana Koňasová.

"První okruh zprovozníme v září, kromě toho ale už od loňského listopadu pořádáme sérii setkání s pamětníky, chystáme i besedy, diskuse, přednášky či seminář," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám