Hlavní obsah

Aquapark nabídl v parném dni nejen osvěžení, ale i rady pro zdraví

Novinky, Stanislava Dvořáková

Hned první srpnový víkend vyhnal obyvatele Ústí nad Orlicí k vodě. Zde v rekonstruovaném aquaparku byla připravena pro osvěžení řada atrakcí a navíc úsek Rekreačních služeb městské společnosti Tepvos přizval zástupce Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR s radami pro zachování pevného zdraví.

Foto: Stanislava Dvořáková

Nejkrásnější a nejpříjemnější vyhlídkou byl bazén s vodní mlhou.

Článek

Začátek srpna se přihlásil tropickými teplotami, kdy v ústeckém aquaparku se na tabuli nad stanovištěm plavčíků objevila teplota vzduchu 36°C a vody ve velkém bazénu 25°C a v malém 27°C.

To bylo dostatečným lákadlem prožít již páteční odpoledne 3.srpna na dece na opalovací louce nebo pod stanem v klidném prostředí stínu stromů. Areál aquaparku navíc nabízel všestranné pohodlí. Vodní sprchy v bazénech v podobě vodní mlhy a různé typy chrličů včetně skluzavek a kamikadze byly vítaným osvěžením. Nechybělo ani posezení ve stínu slunečníků s občerstvením a chladivými nápoji.

O zábavu se pak úsek Rekreačních služeb postaral nabídkou vodního hřiště pro fotbalové soupeření, pro děti skákacím hradem a pískovištěm a pro dospělé dalšími sportovními aktivitami na Hřišti pro všechny.

Zájemci měli možnost si zahrát volejbal, nohejbal, basketbal, florbal, streetball, tenis, soft tenis nebo badminton.

V klidném prostředí ve stínu stromů za obsazenou loukou aquaparku byla dána možnost vyzkoušet si minigolf. Toto je zajímavá zábava jak pro jednotlivce, tak pro skupiny či rodinná setkání.

Program mimo zábavné části byl přizpůsoben k získání různých poznatků ve smyslu hesla "Vy a my společně pečujeme o vaše zdraví". Přizvaní zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR u svého stánku podávali informace o současných bonusech roku 2018 a výhodách členství v Klubu pevného zdraví, který zajišťuje dospělým aktivní život. S VZP tak lze preventivně o zdraví pečovat i při lenošení u bazénu nebo na aktivní dovolené.

Pro děti byly připraveny drobné soutěže jako hod míčkem do daného místa, či stará hra skákání panáka. Odměnou byly sladkosti, pexeso, přívěšek ke klíčence v podobě sluníčka či tužka.

Tím tropický den nekončil, ale s nástupem tropické noci se v 20.30 hodin rozzářily pod hladinou velkého bazénu barevné reflektory, doprovázející noční koupání.

V sobotu 4. srpna pobyt v aquaparku od 14 hodin opět zpestří vystoupení barmana s mícháním exotických nealkoholických koktejlů v provedení neuvěřitelných žonglérských triků s lahvemi a nápoji. Součástí bude i soutěž pití maxi brčkem a následný prodej koktejlů dle výběru zákazníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám