Hlavní obsah

Ani letos nechyběl v Pilníkově masopustní průvod

Novinky, Jaroslav Blažek

Letošní masopust se v Pilníkově konal v sobotu odpoledne 17. února. Již po jedné hodině přicházeli první účastníci masopustu, až se jimi zaplnilo téměř celé náměstí.

Foto: Jaroslav Blažek

Účastníci masopustu

Článek

Také letos byl na náměstí postaven stánek s lavicemi a v podloubí probíhal prodej občerstvení. Masky měly opět občerstvení zdarma, ostatní si ho museli koupit. Ve výběru byly produkty z klasické zabíjačky, například jitrnice, prejt, ovar či prdelačka. I pití bylo zajištěno – teplé, studené, alko i nealko.

Jako tradičně na úvod policajt přebral od starosty klíč od města. Policajt byl letos jiný než loni, což se poznalo i v jiné barvě uniformy, a také převzatý klíč si zavěsil na krk na červenou pentli.

Průvod prošel přes náměstí kolem požární zbrojnice přes Hradčín a po ulici Tovární došel až do ulice Za Tratí. Zpět na náměstí se vrátil po ulici Tovární a Trutnovské. Po celou dobu jel v čele průvodu vůz s vozkou a harmonikářem. Na kozlíku opět seděl Ing. Karel Skutil a na koně též dohlížel Ing. Karel Skutil ml., na harmoniku hrál Jan Coufal. 

Na letošní masopust přišlo asi šedesát masek a mnoho dalších lidí bez masek. Vypadalo to, že se všem zúčastněným masopust líbil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám