Hlavní obsah

Ani déšť nezkazil dobrou náladu účastníkům festivalu Cesta k nám

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

8.ročník festivalu Cesta k nám pořádala v pátek 1.června agentura BEMA production v Městských sadech v Ústí nad Labem. Obloha byla uplakaná a nálada účastníků přímo skvělá.

Foto: Jiří Růzha

Festival Cesta k nám v Ústí n/L - skvělá nálada při slavnostním zahájení

Článek

Hudební, taneční a divadelní soubory z jedenácti sociálních zařízení a tři hosté se i přes nepřízeň počasí bavili na 8.ročníku festivalu s názvem Cesta k nám. Celý festival zahájil v 10.hodin zástupce hejtmanky Ústeckého kraje, Ing.M.Jakubec, dále pak náměstkyně primátora města Ústí nad Labem Bc.Zuzana Kailová a ředitelka Speciální ZŠ a MŠ Pod Parkem Mgr.Martina Brhelová. Následovala směsice kulturních vystoupení, kde se postupně představily soubory z různých sociálních zařízení.

Příroda festivalu zrovna moc nepřála a dešťové přeháňky neustávaly, ale to nikomu z účinkujících nevadilo. Jako hosté vystoupily taneční skupiny Freedom či country skupina Bílý zajíc Libochovice, která ukázala zbrusu novou sestavu kruhových tanců. Celým festivalem skvěle provázeli komentátoři Jarda Čermák a Gába Al Dhábba.

Hlavním hostem pak úderem poledním byla dívčí skupina 5Angels – což je pět bláznivých puberťaček, které se navzájem doplňují a dohromady vytvářejí neuvěřitelnou partu, která svými písněmi udělala radost všem přítomným. Navíc ještě podpisová akce a společná focení.

Festival je vlastně celodenní oslavou Dne dětí a tak nesměly chybět ani kreativní dílny, zoo skluzavky, malování na obličej, trampolína, klaun, hrací centrum, skluzavka lokomotiva, kolotoče, stánkový prodej, cukrovinky, soutěže a atrakce pro celou rodinu.

Pořadatele potrápil vytrvalý déšť, který očividně snížil účast, ale i tak se zde dobře bavilo na 400 diváků. Kdo obětoval trochu toho mokra určitě neprohloupil. A útěchou může být, že loučící se lidé nešetřili chválou a slibovali svoji účast i v příštím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám