Hlavní obsah

Aneta Langerová vydává koncertní CD a DVD Na vlně radosti

Novinky, Petr Mráček

Aneta Langerová v září vydá nové DVD a CD Na vlně radosti s živým záznamem koncertu v pražském Foru Karlín, kterým zpěvačka v závěru roku 2016 oslavila dva roky Na Radosti. Mimo to se na podzim poprvé představí jako filmová herečka.

Foto: archív Supraphonu

Z DVD Anety Langerové

Článek

Ve filmu režisérky Marty Novákové 8 hlav šílenství ztvárňuje svéráznou ruskou básnířku Annu Barkovovou.

DVD a CD Na vlně radosti zachycuje nejen prosincový koncert, ale i atmosféru celého turné, během něhož Aneta s kapelou a smyčcovým triem navštívila desítky českých a slovenských měst.

„Dva roky jsme putovali od města k městu a vyprávěli příběhy inspirované zapadlým kouzelným místem na Šumavě. Na Radosti se pro nás stalo takovým pomyslným prostorem, ve kterém se scházíme, do něhož každý něco přináší, a společně vytváříme nějakou energii. Součástí tohoto prostoru jsou i diváci, díky kterým se každý koncert stává jedinečným,” říká Aneta. 

Přibližně dvouhodinový záznam obsahuje jak písně z posledního alba Na Radosti, tak i starší skladby a nejnovější píseň Hvězda. Živou interpretací získaly písně novou energickou podobu.

„Na pódiu se potkává má kapela s úžasným smyčcovým triem a dechovým kvartetem, které hraje hned v několika písních, a dodává jim tak nový rozměr. Hudební aranže pro ně opět připravil Jakub Zitko. Přizvali jsme bubeníka Adama Kollera, jenž tvoří s mým současným bubeníkem Martinem Kopřivou a baskytaristou Jakubem Vejnarem skvělou rytmickou sekci. Během našeho dvouletého turné jsme se na pódiu sžili, hodně jsme toho také prožili. Chtěla jsem toto krásné období zaznamenat hudebně i vizuálně. Díky DVD a CD na něj budeme moct vzpomínat a připomínat si jedno z důležitých období naší spolupráce.”

Třikrát platinové album Na Radosti, za které byla zpěvačka oceněna čtyřmi Anděly, vyšlo na konci roku 2014. Písně vznikaly na jihu Čech uprostřed panenské přírody.

„Všechny písně alba Na Radosti mají něco společného. Jejich děj se odehrává v přírodě, silné, divoké a nespoutané krajině, ze které tyto příběhy vycházejí. Na Radosti pro mě není jen místo, kde jsme s Kubou Zitkem, klavíristou a producentem desky, hledali inspiraci, našla jsem zde druhý domov. Divoká Šumava ve mně otevřela zdroj emocí, které jsem vstřebávala. Přijala mě s otevřenou náručí a naplnila konejšivým pocitem důvěry a bezpečí, který zažíváme, když jsme obklopeni prostou a ničím nepodmíněnou láskou,” řekla zpěvačka.

12. října přijde do kin film 8 hlav šílenství. Film režisérky Marty Novákové, výjimečný také svou výtvarnou stránkou, představí Anetu jako ruskou básnířku Annu Barkovovou, která strávila více než dvacet let v sovětských lágrech a vyhnanství. 

DVD obsahuje 20 skladeb: Na Radosti, V bezvětří, Svatá Kordula, Dívka, Jiný sen, Malá mořská víla, Tragédie u nás na vsi, Slova z hor, Maják, Intermezzo Vzpomínka, Vzpomínka, Stačilo říct, Divoká hejna, Hvězda, Bříza, Nevěsta, Intermezzo Tráva, Tráva, Vysoké napětí, Voda živá. Na CD je jich pak o 6 méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám