Hlavní obsah

Andělé nahradili v Černošíně poštu

Novinky, Martina Sihelská

V neděli se v Černošíně konaly adventní trhy, které byly spojeny se zahájením Vánoční výstavy v muzeu a posíláním přáníček Ježíškovi na Boží Dar. Akci pořádalo město, krásným vystoupením přispěly také děti z tamní mateřské a základní školy.

Foto: Martina Sihelská

Adventní trh v Černošíně s andělskou poštou.

Článek

„U nás jde o pravidelnou tradiční  akci. Sejdou se zde rodiny s dětmi a příbuznými, zazpíváme si a na konec se rozsvítí vánoční strom. Navíc je v muzeu výstava, kde jsou k vidění PF poslance Václava Votavy a pak také krásné, ručně dělané vánoční ozdoby a dekorace,“ uvedl starosta Černošína Miroslav Plincelner.

Na trhu zahrál i harmonikář, k vidění byla i práce přadleny, která zájemcům ukázala kolovrátek. Děti hlavně sledovaly tři anděly, kteří na trhu pomáhali psát přáníčka Ježíškovi. „Andělé nám je odnesou přímo do nebe za Ježíškem a pak se nám vrátí potvrzené razítkem. A taky jsme si tu koupily krásné obrázky,“ pochlubily se sedmiletá Karla a pětiletá Katka Filipčíkovy. A Karla dodala, že si napsala o vysílačky a svítící meč, zatímco Katka touží po pejskovi.

Na trhu byli také manželé Marie a Milan Čampulovi. „Přišli jsme se podívat na trh a také do muzea. Musíme pochválit, novoročenky i ozdoby jsou úžasné. Autorky ozdob jsou šikovné,“ řekli Čampulovi. Zajímavá výstava bude v muzeu k vidění do Tří králů.

Dopisy napsané Ježíškovi byly odeslány k orazítkování na Boží Dar, rodiče si je mohou za 14 dní vyzvednout v černošínském muzeu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám