Hlavní obsah

Andělé a démoni v Plzni

Novinky, Jan Kaše

V Plzni odstartoval v pátek 10. června již tradiční Historický víkend aneb Strašidla a mumraje plzeňské. Potrvá až do neděle 12. června a program je opravdu bohatý.

Foto: Jan Kaše

Démoni na plzeňském náměstí

Článek

Na plzeňském náměstí Republiky a v jeho okolí se od pátku střídají šermířská vystoupení, pohádky, kejklíři a hudební skupiny. Vše doprovází dobový trh, na němž si můžete kromě nejrůznějších specialit zakoupit i něco pro potěšení.

Oživlá katedrála

Do Historického víkendu se zapojila i katedrála sv. Bartoloměje. Postupně jsou z jejího nitra osvětlovány jednotlivé okenní vitráže a divákům je objasňován význam vyobrazení. Je to velice působivé a překrásné.

Anděl - strážce Plzně   

Agentura Art Prometheus si připravila skutečnou lahůdku - obří loutky démonů a andělů, které spolu svedou boj o nadvládu nad světem. Andělé-dobro nakonec zvítězí a démoni-zlo se musí stáhnout do nejtemnějších hlubin.

Vejšlap plzeňských strašidel    

Snad nejoblíbenější částí Historického víkendu je tzv. Vejšlap plzeňských strašidel. Průvod několika stovek masek vyjde v sobotu večer za zvuku bubnů z náměstí a projde okolní ulice, které jsou lemovány návštěvníky. K vidění jsou malá i velká strašidla, hodná i zlá, hrozná i krásná.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám