Hlavní obsah

Americká princezna rockového blues Sharrie Williams přiveze svou živou show do Plzně

• Aktualizováno
Novinky, Hana Kulawiaková

Zpěvačka, která umí živé koncerty fantasticky. Jsou působivé a plné emocí. Sharrie Williams zazpívá 10. září v plzeňské Měšťanské besedě pomalé bluesové balady i funky melodie v rockovém drivu.

Foto: archiv
Článek

Právě v Měšťanská besedě v Plzni se hudební fanoušci mohou pravidelně setkávat s osobnostmi, které hýbou současnou jazzovou, bluesovou či funky hudbou. První takovou událostí po letních prázdninách bude koncert americké zpěvačky Sharrie Williams, ne nadarmo přezdívané „princeznou rockového blues“. V pondělí 10. září tu společně s kapelou předvede svoji pověstnou koncertní show.

Zpívá blues, soul a gospel, do písní míchá funk i rock. V hlase Sharrie Williams uslyšíte vliv Koko Taylor, Etty James, Tiny Turner, Arethy Franklin i Billie Holiday. Její zpěv je vášnivý, líbezný i rozhněvaný. Sharrie ovládá obrovský rozsah hlasu a při zpěvu je vždy sama sebou. Několikrát byla nominována na prestižní cenu Blues Music Award.

Pochází z Michiganu v USA a zpívat začala v 6 letech v chrámovém sboru. Ve 12 už se sborem jezdila na turné a nahrávala. Po gospelové éře začala pravidelně vystupovat s kapelou Wiseguys v renomovaných bluesových klubech v Chicagu. Odtud se vydali koncertovat do Evropy, kde na sebe okamžitě strhli pozornost. Vydali pět alb, která si vysloužila několik hudebních cen.

Sharrie Williams má kolem sebe výbornou mladou kapelu v čele se znamenitým Jamesem Owensem, s níž přijede do Plzně ukázat své pěvecké nadání.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji na webových stránkách Měšťanské besedy a na předprodejních místech na náměstí Republiky a v Měšťanské besedě v Plzni.

Reklama

Výběr článků

Načítám