Hlavní obsah

Amatérští hokejisté změřili síly v Českých Budějovicích

Novinky, Jiří Nartovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hokejovém centru Pouzar se odehrál další ročník mezinárodního turnaje amatérských hokejistů.

Foto: Jiří Nartovský

Společné foto Huskies Waldbronn a HC Trendy.

Článek

V průběhu uplynulého víkendu (23. a 24. září) se v Hokejovém centru Pouzar v Českých Budějovicích uskutečnil další ročník mezinárodního hokejového turnaje amatérských týmů Bohemia Hockey Cup 2017.

Turnaje se zúčastnilo celkem 5 družstev – ze Slovenska, Německa a České republiky. Hrálo se podle pravidel old-boys a systémem každý s každým.

Všechny týmy ve svých zápasech ukazovaly své odhodlání jít za vítězstvím nejen v jednotlivých zápasech, ale postupně směřovat i k celkovému vítězství v turnaji.

Tým LHL Slovakia, který v průběhu celého turnaje podával kompaktní výkony, zvítězil ve všech svých zápasech a zaslouženě obhájil loňské prvenství. V letošním roce slovenský tým posílila i Janka Čulíková, bývalá reprezentantka Slovenska v ledním hokeji, která se mj. zúčastnila i Zimních Olympijských her 2010 ve Vancouveru a 8 ženských světových šampionátů.

Na druhém místě se umístil domácí tým HC Trendy, který podlehl pouze slovenskému týmu a ostatní zápasy již s přehledem vyhrál.

Bronzovou příčku obsadil nováček turnaje z Havlíčkova Brodu, který za tímto umístěním dotáhl i nejlepší střelec turnaje Ondřej Langhans se svými 9 góly.

Čtvrté místo patří dalšímu turnajovému nováčkovi, týmu AHC Devils Domažlice.

Poslední místo obsadil německý tým Huskies Waldbronn, ale i na jeho hráčích bylo vidět, že dodrželi loňský slib a svědomitě potrénovali, neboť na jejich výkonech bylo oproti loňsku vidět velké zlepšení.

Celý turnaj se konal pod patronací bývalého skvělého hráče, Jaroslava Pouzara, v hokejovém centru nesoucím jeho jméno. Účastníci si místo konání v Hokejovém Centru Pouzar pochvalovali, neboť to nabízí na jednom místě kompletní zázemí včetně ubytování a stravování.

Ondřej Langhans z týmu Havlíčkova Brodu si organizaci turnaje a hokejovou úroveň chválil: „Musím říci, že se zde hrají skutečně velmi kvalitní zápasy ve vysokém tempu a nasazení a je jen dobře že je to vše v duchu fair-play.”

V průběhu turnaje se vhozením čestné buly rozloučil s aktivní rozhodcovskou kariérou dlouholetý sudí Rybníkářské Hokejové Ligy (RHL) Václav Lomský, který tak již bude nadále působit pouze jako šéf rozhodčích RHL a bude tak delegovat své následovníky k zápasům RHL a dohlížet na jejich výkony.

Nejlepším střelcem turnaje se stal Ondřej Langhans z týmu Havlíčkova Brodu s 9 vstřelenými góly.

Nejvytíženějším brankářem turnaje pak Martin Kalvoda z týmu Huskies Waldbronn, který i přes velké množství obdržených gólů podával skvělé výkony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám