Hlavní obsah

Aktivní víkend na Hřišti pro všechny a s minigolfem lze prožít již v květnu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Městská společnost Tepvos Ústí nad Orlicí s příchodem slunných dnů s letní atmosférou připravila otevřením víceúčelového sportovního hřiště v sobotu 4. května na první májový víkend obohacení procházky o možnost náročnější pohybové aktivity.

Foto: archiv Tepvosu

Již měsíc květen přinese možnost zpestření pohybu i z dávkou adrenalinu.

Článek

V kouzelné přírodě máje lze v Ústí nad Orlicí volný čas využít nejen procházkou do přírody, ale i k sportovním aktivitám. Městská společnost Tepvos - Úsek rekreační služby již v sobotu 4. května otevírá Hřiště pro všechny včetně minigolfu. Moderní víceúčelové sportovní zařízení umístěné v zadní části aquaparku v Ústí nad Orlicí tak široké veřejnosti nabídne četné aktivity z oblasti sportu i rekreace.

Hřiště s umělým povrchem je určeno pro míčové hry - malá kopaná, volejbal, nohejbal, basketbal, florbal, streetball, tenis, liný tenis, plážový tenis i badminton. Vybavení a míče lze zapůjčit nebo si přinést vlastní sportovní pomůcky.

Součástí je boulder stěna, což je nízká horolezecká stěna, o výšce 4 metry, s moderním povrchem a dopadovou plochou. Díky nenáročnosti na vybavení a zkušenosti je vhodná pro začínající lezce. I když lezení je provozováno bez jistícího lana, není u této horolezecké stěny zapotřebí vedení instruktorem. Přesto je z důvodu bezpečnosti zajištěn dohled pověřené osoby a mládeži do 14 let je vstup zakázán.

Vedle na štěrkovém povrchu je umístěna venkovní posilovna s pěti posilovacími stroji, které jsou vhodné k protažení celého těla. Slouží tak k zlepšení kondice, funkci kardiovaskulárního systému, posilování svalů, ohebnosti kloubů a zároveň napomáhají i k hubnutí.

Za hřištěm v bezpečném prostředí oploceného areálu, v klidném místě příjemného stínu stromů se nachází minigolf, kde na 18 drahách si mohou malí i velcí návštěvníci vyzkoušet svoji zručnost, přesnost a trpělivost. Navíc je možné v rámci soukromého turnaje rodinných příslušníků či přátel si zasoutěžit o nejzdatnějšího golfistu.

Výhodou pro návštěvníky z řad motoristů je rozsáhlé parkoviště u Sporthotelu Tichá Orlice vedle vchodu do aquaparku nebo v přilehlé ulici V Lukách před saunou. V době, kdy není aquapark ještě v provozu lze dojít ke vchodu na hřiště kolem tenisového klubu a dále cestou mezi aquaparkem a fotbalovým hřištěm s umělou trávou.

Reklama

Výběr článků

Načítám