Hlavní obsah

Akční víkend na Březové - radost pro děti i dospělé

Novinky, Michal Bedeč

O tom, že je město Březová centrem společenského života, kde se neustále něco děje, není pochyb. Potvrzuje to i poslední víkend, který by se dal nazvat klidně „akčním“. Zábava byla připravena pro malé i velké děti, dospělé i starší obyvatele města.

Foto: Michal Bedeč

Mladí hasiči při kácení své májky.

Článek

Vše začalo v pátek 27. května tradičním kácením zdejší májky. Jako vždy se nejprve svého úkolu zhostilo dětské hasičské osazenstvo a svou miniaturní májku pokáceli jako první. Po úspěchu se do práce pustili hasiči dospělí. Netrvalo dlouho a májka, která se celý měsíc tyčila nad náměstím, už padala k zemi.

Celý proces samozřejmě doprovázela svou hudbou místní dechová skupina Březováček a po skončení pokračoval kulturní program na stráni, kde bylo připraveno posezení s hudebními kapelami Prostata a Big-Beat 69. Zábava zde trvala až do ranních hodin.

Sobota znamenala akci slavící hned několik výročí. Ve zdejším Multifunkčním centru se od 17.00 hodin uskutečnila oslava deseti let Březovské desítky a aby toho nebylo málo, tak i patnácti let Vesnické čtyřky.

Příznivci dechové hudby se náramně bavili, k tanci a poslechu hrály výše zmíněné kapely pod vedením manželů Homolkových. Hostem večera byl známý český herec, zpěvák a moderátor Josef Zíma. Vrcholem programu byl křest nového DVD, kterého se samozřejmě kromě manželů Homolkových rádi zhostili Josef Zíma i starosta města Miroslav Bouda. 

Akcemi nabitý víkend završil velkolepý historický Den dětí, ve kterém Březová zabrouzdala do doby středověku. Město, jeho komise kultury, ve spolupráci s Ad Infinitum o. s. připravilo pro děti krásný program skládající se z vystoupení kejklíře, šermířských a divadelních představení, ukázek práva útrpného apod. K vidění byla také dobová řemesla, která si návštěvníci mohli vyzkoušet na vlastní kůži, to samé platilo i u mučírny.

O nádhernou podívanou se postaral i sokolník, když předváděl praktické ukázky letů některých z vystavených dravců. Celá akce trvala od 10 hodin, kdy začala slavnostním průvodem částí města, a skončila přibližně kolem 18. hodiny završením programu v podobě ohňové show. Diváků se dostavil velmi hojný počet, a to nejen z Březové.

Reklama

Výběr článků

Načítám