Hlavní obsah

Akátovým domem zněla opět hudba a zpěv

Novinky, Jiří Smutný

Domov pro seniory Akátový dům v Rajhradě, Městečko 52, byl ve středu 12. října svědkem dalšího hudebního pořadu, připravovaného vedením domova pro jeho obyvatele i rajhradskou veřejnost. Tentokrát byl výjimečný v tom, že jako zpěvačka vystoupila jedna z pečovatelek Akátového domu.

Foto: Jiří Smutný

Posluchačů se dostavilo neobvykle mnoho

Článek

S pořadem Moraváci hrají a zpívají vystoupil muzikant a zpěvák Zdeněk Břínek, působící jako kapelník hudebního tělesa Moraváci Zdeňka Břínka. To je v plném obsazení pětičlenné a působí jako klasická dechová hudba, případně jako kapela produkující taneční hudbu. V repertoáru má tradiční dechovky a populární skladby od padesátých let až do současnosti.

V Akátovém domě vystoupilo pouze duo, když se jako zpěvačka představila Věrka Pražáková, známá jako vždy usměvavá pečovatelka právě z Akátového domu.

Dvojice hrála a zpívala všeobecně známé písně, takže mnozí senioři a hlavně seniorky si brzy notovaly s vystupujícími a ti odvážnější se přidali i zpěvem. Posluchačů se tentokrát dostavil neobvykle vysoký počet, takže se musely přidávat židle. A spokojenost byla značná, silný potlesk následoval po každé písni.

Reklama

Výběr článků

Načítám