Hlavní obsah

Akademie opět nabídla krnovským seniorům pestrý program

Novinky, Tomáš Gaudek

Účastnické listy i dárky obdrželi absolventi Senior akademie při jejím slavnostním zakončení v obřadní síni radnice v pátek 6. prosince. Druhý ročník nabídl sedm vzdělávacích setkání plných zajímavých informací i praktických rad.

Foto: Tomáš Gaudek
Článek

Akademii, kterou připravuje pracoviště prevence kriminality odboru školství, kultury a sportu, navštěvovalo 33 seniorů. „Scházeli se od dubna do prosince, s výjimkou prázdnin, vždy jednou měsíčně v Základní škole Žižkova,“ uvedla za organizátory preventistka kriminality Irena Šindlerová.

V úvodu série devadesátiminutových přednášek velitel městské policie představil její činnost i význam v oblasti prevence kriminality. Senioři také navštívili služebnu, kde se seznámili s technikou, kterou strážníci využívají. „Při dalším setkání s pracovníky Probační a mediační služby byli informováni o činnosti Poradny pro oběti trestných činů a také o tom, jak se nestát obětí, případně jak jednat, když k takové situaci dojde,“ doplnila Irena Šindlerová.

Před letními prázdninami účastníci ještě stačili navštívit hasičskou zbrojnici. V září je pak čekalo setkání s drážním hasičem, od něhož se dozvěděli, jak poskytovat první pomoc obětem drážních nehod. Podělil se s nimi také o řadu zkušeností ze záchranných akcí.

„Zásady prevence dopravní nehodovosti představila policistka dopravního inspektorátu a následně seniory čekalo setkání s psycholožkou, která připravila přednášku o životním stylu seniorů a zabývala se také otázkou, jak úspěšně stárnout,“ dodala Irena Šindlerová s tím, že Akademii zakončil workshop nazvaný Bavme se myšlením, v rámci kterého lektorka paměti hovořila o fungování mozku a naučila seniory několik paměťových technik.

„Velmi mě těší, že senioři projevili o akademii zájem a navštěvovali ji v tak hojném počtu. Pevně doufám, že si z přednášek odnesli řadu užitečných rad a poznatků. Podařilo se nám totiž získat velmi ochotné a zkušené lektory, kteří byli zárukou kvality celého projektu. Jsem také velmi ráda, že jsme mohli využívat prostor Základní školy Žižkova, které podtrhly vzdělávací charakter akademie,“ uzavírá Irena Šindlerová.

V roce 2020 by se měl uskutečnit již třetí ročník Senior akademie. O jeho otevření se zájemci dozví prostřednictvím Krnovských listů a také webu města.

Reklama

Výběr článků

Načítám