Hlavní obsah

Akademický senát Fakulty aplikovaných věd ZČU zvolil kandidáta na děkana

Novinky, Alena Lochmannová

Akademický senát Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni zvolil 1. července kandidáta na děkana na další funkční období.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

V tajném hlasování uspěl jediný navržený kandidát, dosavadní proděkan pro tvůrčí činnost a vnější vztahy, doc. RNDr. Miroslav Lávička, Ph.D.

Článek

V tajném hlasování uspěl jediný navržený kandidát, dosavadní proděkan pro tvůrčí činnost a vnější vztahy, doc. RNDr. Miroslav Lávička, Ph.D., který získal 15 hlasů od 15 přítomných senátorů. Po jmenování do funkce rektorkou ZČU povede fakultu další čtyři roky, tedy do roku 2018.

Miroslav Lávička absolvoval v roce 1994 Fakultu pedagogickou ZČU. V doktorském studiu pokračoval na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 2002 působí na katedře matematiky Fakulty aplikovaných věd ZČU, kde se také v roce 2011 habilitoval. V současné době na fakultě vykonává funkci proděkana pro tvůrčí činnost a vnější vztahy.

Ve svém programovém prohlášení se Miroslav Lávička soustředil zejména na přelomové období, které nyní fakultu čeká. Přes léto se totiž bude stěhovat do nově vybudovaných center NTIS – Nové technologie pro informační společnost a CTPVV – Centrum technického

a přírodovědného vzdělávání a výzkumu. V souvislosti s tím vnímá budoucí děkan potřebu nastavit jasné podmínky pro koexistenci výzkumného centra NTIS a kateder.

Fakulta aplikovaných věd se od svého vzniku jednoznačně etablovala jako vědeckovýzkumná fakulta. Závazkem je tento status udržet a být více vidět i ve srovnání se zahraničními pracovišti obdobného zaměření. Vzdělávací činnost fakulty je dlouhodobě na velmi dobré úrovni, což dokládá zejména fakt, že téměř neprodukuje nezaměstnané.

Lávička zdůrazňuje nutnost udržení výstupní kvality i za cenu některých negativních efektů, jako je pověst náročné fakulty, nižší počet absolventů či vyšší propadovost v prvních ročnících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám