Hlavní obsah

Agresivní ženu museli ze sochy sv. Václava sundat strážníci

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do panteonu národních světců na pražském Václavském náměstí se snažila vetřít v pondělí nad ránem zfetovaná mladá žena. Zřejmě se domnívala, že čtyři zemští patroni potřebují výpomoc, tak se k nim v zadní části sochy sv. Václava škrábala. To se nelíbilo hlídce městské policie a snažila se ženu umravnit.

Foto: archiv MPP

ilustrační foto

Článek

To se zase nelíbilo jí, a tak začalo noční divadlo. Mladice, jejíž pohyby byly značně nekoordinované, začala nejprve se slovní agresí, když ji strážníci vyzvali, aby slezla dolů, než si něco udělá, k verbálu přidala i zuřivá gesta.  

„Na výzvu strážníků, aby slezla dolů, reagovala slovy: „Pojď ty nahoru…!“ Protože hrozilo, že by mohla spadnout dolů, strážníci ji opatrně stáhli na zem. Mezitím se na místo dostavili také policisté. V tu chvíli začala být žena agresivní, kopala kolem sebe a snažila se strážníkům vysmeknout. Ti ji proto museli za použití hmatů a chvatů sebeobrany zpacifikovat. Policisté jí poté nasadili služební pouta. Přivolaná záchranná služba následně rozhodla o převozu pětadvacetileté ženy do nemocnice. Případem se budou nyní zabývat také policisté,“ informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Reklama

Výběr článků

Načítám