Hlavní obsah

Agresivní pejskařka pokousala při venčení svých psů strážníka

Novinky, Vratislav Konečný

V neschopnosti skončil strážník, kterého v úterý ráno pokousala agresivní žena venčící své psy. Exkrement po své miláčkovi odmítla uklidit, na strážníkovy domluvy nereagovala. Domluva přerostla v konflikt, kdy žena napadla strážníka, bila ho a pokousala na ruce a noze. Nakonec byla zpacifikována.

Foto: archiv MPP

Pokousaný strážník

Článek

V úterý ráno prováděl srážník okrskář dohled na přechodu pro chodce u základní školy v Socháňově ulici. Zde si všiml ženy, která venčila několik psů. Jeden z nich právě na trávě vykonal potřebu. Tomu však žena vůbec nevěnovala pozornost a odcházela z místa pryč.

Strážník ji proto vyzval, že je její povinností po psovi exkrement uklidit. Žena však toto odmítla a začala se chovat agresivně. Strážník ji následně vyzval k předložení dokladů totožnosti s výstrahou, že pokud tak neučiní, bude předvedena na Policii ČR. Celá situace vyústila pokusem o útěk a napadením strážníka.

„Agresivní „pejskařka“ do strážníka kopala, bila ho pěstmi do obličeje, a nakonec ho pokousala na rukou a na noze. Na místo se následně dostavila další hlídka strážníků, která ženu na zemi zafixovala, přiložila ji služební pouta a zadržela pro podezření ze spáchání trestného činu. Zraněného strážníka následně převezla zdravotnická záchranná služba k ošetření do jedné z pražských nemocnic. Napadený strážník je nyní v pracovní neschopnosti,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová

Případem se nyní zabývá Policie ČR. Přestupek proti veřejnému pořádku byl postoupen správnímu orgánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám