Hlavní obsah

Agáta Prachařová poklekla před Janem Přeučilem a Evou Hruškovou

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 13. září se slavnostně otevřel Greyhound Park Motol. Otevření se zúčastnila řada známých osobností v čele s Evou Hruškovou, Janem Přeučilem, Evou Decastelo, Markétou Hrubešovou, Pavlem Šporclem, Gabrielou Gunčíkovou a mnoha dalšími.

Foto: Petr Mráček

Ing. Grondol s manželkou a Janem Přeučilem a Evou Hruškovou

Článek

Při poskytování rozhovoru si dokonce Agáta Prachařová poklekla před Jana Přeučila a jeho stále půvabnou manželku Evu Hruškovou, na kterou si mnozí vzpomenou coby Popelku z černobílé verze slavné pohádky. Oba rozdávali úsměv na každém kroku a bylo vidět, že se přišli pobavit. Jan Přeučil navíc dorazil z natáčení seriálu Expozitura, ve kterém jej budeme moci vidět.

Zástupce investora a předseda představenstva areálu, Ing. Zdeněk Grondol, prozradil: "Čerstvě otevřený sportovní areál Greyhound Park Motol bude sloužit více druhům sportů a zábavy. Sportovní plocha je tvořena asfaltovým závodním oválem, pískovým závodním oválem a travnatým hřištěm."

Areál zajišťuje nebývalou relaxační atmosféru i proto, že je obklopen zelenými svahy, které bývaly v době vzniku Velké Prahy osazovány vinicemi. Lokalita bývala oblíbeným místem letních sídel šlechty a bohatých měšťanů či církve. Jeden z historických pramenů poukazuje na svah u areálu Greyhound Park jako pravděpodobné místo již zaniklého středověkého hradu Kuglveid.

V areálu najdeme klimatizovaný racing paddock s kójemi s kotci, samostatnou místnost se sprchami, šatnu pro přípravu chrtů k závodu, kout s roštem a miskami pro sportovní nápoje, či místnost pro veterináře. Celá realizace trvala od roku 2004, kdy zde předtím bylo fotbalové hřiště, dá-li se tomu podle dochovaných fotografií z té doby hřištěm nazývat.

Vyvrcholením slavnostního otevření byl závod chrtů. Jako na jediné dráze v Evropě se startuje v osmikomorových boxech. Pravidlem bývá boxů šest. Vítězem se stal chrt se startovním číslem 8 - Gucci. Gucci je pohlavím pes, narodil se v únoru 2011 a je původem z Austrálie. Psi běhají na sklářském písku, který byl dovezen na dráhu z Nového Boru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám