Hlavní obsah

Africký večer potěšil účastníky ostravské benefiční akce

Novinky, Iva Bonyoma Lutchimba

Úsměvy afrických bubeníků rozzářily obličeje návštěvníků Afro kavárny Kahawa v Nádražní ulici v Ostravě. Sdružení GoKoBo Humanitas zde totiž pořádalo benefiční večer pod názvem AFRO PÁRTY.

Foto: Iva Bonyoma Lutchimba

hosté si mohli zatančit v afrických šatek

Článek

Už od páté hodiny odpolední se v pátek 9. listopadu kavárnou linuly tóny djembe a zpěv konžských bubeníků. Všichni hosté si pak mohli vyzkoušet na vlastní kůži bubnování na pravé africké djembe. Bobby a Paulo velmi ochotně hostům ukazovali, jak správně bubnovat, a někteří z nich už po krátké výuce vykouzlili několik rytmů. Správnou africkou atmosféru dotvářely africké tance a hosté využili možnosti si vyzkoušet tanec v pravých afrických šatech.

"Po náročném dni v práci jsem si zde příjemně odpočinula. Byla jsem mile překvapena úžasnou atmosférou, milými lidmi a musím říci, že již dlouho jsem něco takového v Ostravě postrádala. Byl to fajn večer," svěřila se osmnáctiletá Dominika z Ostravy.

Vstupné na akci bylo dobrovolné a bude věnováno na opravu školy MAMAN KAPILA na předměstí Kinshasy v Demokratické republice Kongo.

Managerka GoKoBo Humanitas Miroslava Pavleová byla nadšená prostředím i reakcí lidí a potvrdila, že v Afro kavárně Kahawa budou i nadále pokračovat africké večery každý pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám