Hlavní obsah

Adventní výstava Mašinky zve do jaroměřského Městského muzea

Novinky, Ivana Karlíčková

Modelářský klub JaroMo zve veřejnost na tradiční adventní výstavu modulové železnice, doplněnou domácími kolejišti a modelářskými dílnami. Výstava se koná 6. a 7. prosince v městském muzeu v Jaroměři.

Foto: Ivana Karlíčková

pohled z ochozu prvního patra na modulovou železnici

Článek

Výstava se koná v nádherné budově městského muzea, dříve obchodního domu A. Wenke a syn, která byla postavena v letech 1910 - 1911 podle návrhu architekta Josefa Gočára. Je památkově chráněna, neboť patří k významným památkám moderní evropské architektury.

Předvánoční atmosféru s modulovou železnici připravují členové modelářského klubu JaroMo již čtvrtým rokem s dalšími modeláři z okolí. Hlavním lákadlem je modulová železnice, která napodobuje železniční provoz na skutečné železnici. Letos bude model železniční trati postaven do tvaru srdce, které si návštěvníci mohou prohlédnout pohledem dolů z ochozu prvního patra.

Modelářské centrum z České Skalice předvede domácí digitální kolejiště, které je ovládané pomocí tabletů nebo mobilních telefonů, a další modely  dětí z modelářského kroužku.

Pořadatelský klub JaroMo chystá pro návštěvníky modelářské dílny, malí i velcí modeláři si budou moci postavit model domečku s krajinkou. Pro ty nejmenší bude připravena na hraní dřevěná vláčkodráha.

Výstavu doplní nabídka potřeb pro železniční modeláře, RC modely a dřevěné vláčkodráhy. Atmosféru adventní výstavy a blížících se svátků dokreslí vánoční výzdoba a osvětlení.

Reklama

Výběr článků

Načítám