Hlavní obsah

Adventní trhy v Mnichově lákají i ledovou plochou pro bruslaře

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překrásnou vánoční atmosféru podbarvenou vánočními koledami, adventními stánky a bohatým programem dotváří v Mnichově také upravené náměstí Karlsplatz. Návštěvníci adventních trhů na něm v zimě najdou ledovou plochu, na které si mohou podle chuti a nálady zabruslit.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Vánoce jsou přede dveřmi, vánoční trhy vrcholí i u sousedů v Německu. Stejně jako v minulých letech obrovský zájem návštěvníků v domova i z ciziny poprvé zaplnil celé náměstí Marienplatz v srdci Mnichova při jejich slavnostním oficiálním otevření 26. listopadu - a od této doby  jejich návštěvnost neklesla. Zájem je především o výzdobu, kterou si všichni odnesou do svých domovu, aby oslavili krásný Štědrý den, o výborné svařené víno a také o kulturní program, který mají možnost shlédnout na adventních trzích.

K adventnímu programu na vánočním trhu v Mnichově patří také bruslení na náměstí Karlsplatz - na  konci adventního trhu na pěší zóně. V létě tu uvidíte fontánu tryskající vodu do všech stran pro osvěžení kolemjdoucích, nyní obrovskou ledovou plochu, která nabízí možnost sportovního vyžití.

Po celý týden se otevírá od 10.30 hodin a až do 22 hodin zde probíhá program ve čtyřech blocích - dopoledním, odpoledním, večerním a nočním (zhruba po 2,5 hodinách). Každé pondělí si na své přijdou všichni držitelé krojů, jejich vstup na ledovou plochu je zcela zdarma.

Akce jsou zde připraveny i pro seniory a pro děti za zvýhodněnou cenu 2,50 euro za blok, nabízeno je i bruslení pro celou rodinu s dětmi. Těšit se mohou na noční bruslení i dámy (Lady´s Night) či páry, pro které je v neděli připravena speciální akce nazvaná Two for One, kde si každý zabruslí se svou druhou polovičkou za vstupné pro jednoho...

Milovníky sportu stejně jako rodiče a děti potěší, že se bruslit bude i o Štědrém dnu a o Silvestru až do 16. hodiny. Přípravy na bohaté oslavy a na Ježíška tak mohou zkrátit rodiče dětem zábavou, kterou určitě nikdo neodmítne.

Reklama

Výběr článků

Načítám