Hlavní obsah

Adventní sobota v Kostomlatech patřila především dětem

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub Kamarád je „hybatelem“ kulturního života v Kostomlatech nad Labem.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Stará se o obecní knihovnu, pořádá příměstské tábory, Hrátky a klub Klubíčko pro předškolní děti, volnočasový klub pro školní děti s tvořením, tanečky, pohybovými aktivitami, dopravní výchovou, taneční kurzy, jógu, zdravotní cvičení pro dospělé, setkání seniorů, výlety…

V sobotu 30. listopadu uspořádal celodenní adventní výstavu a večerní rozsvícení vánočního stromu.

Velký sál hostince Na Place se proměnil na výstavní prostor, tržiště a tvůrčí dílnu, zaplnil se pulty s dekoracemi, svíčkami, adventními věnci, keramikou, bižuterií, floristikou, knihami, dobrotami z rakytníku, perníku… Děti si mohly vyzkoušet zdobení perníčků, navlékání korálků, vytočit si na hrnčířském kruhu hrníček či svícen, s kovářem si vykovat podkovičku… A také poslat dopis Ježíškovi z pohádkového poštovního úřadu.

V průběhu dne prošlo výstavou několik stovek lidí z Kostomlat i okolních obcí, kteří se v podvečer přesunuli do parčíku u prodejny Jednota. Děti ze základní školy a místní pobočky ZUŠ F. A. Šporka Lysá nad Labem připravily pod vedením učitelky Lucie Pecháčkové pěkný kulturní program z vánočních písní a poezie Betlémský příběh. V jeho závěru zacinkáním rozsvítily velký vánoční strom.

Reklama

Výběr článků

Načítám