Hlavní obsah

Adventní setkání na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun již tuto sobotu

Novinky, Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

V sobotu 1. prosince se na jeden den otevřou brány jimlínského zámku. Návštěvníky čeká tradiční Adventní setkání. Program začne v 10 hodin a zakončený bude ohňovou show úderem 17. hodiny.

Foto: Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Minulý rok čertice vítaly děti u vstupní brány.

Článek

Pro návštěvníky je připraven kulturní program po celý den. Zámeckým areálem bude znít středověká hudba v podání kapely Musica Vagantium. Představí se bubenická show Drum Band. O zábavu se rovněž postarají muzikáloví zpěváci Petra Peterová (známá např. z muzikálu Děti ráje) a Bořek Slezáček.

Jako každý rok na nádvořích vznikne dobové tržiště se zajímavou nabídkou umělecko-řemeslných výrobků, vánočního a jiného zboží. Občerstvení zajistí Zámecký šenk a někteří z trhovců.

K vidění bude betlém se živými zvířátky. Pokud zavítáte do podzemních stájí na druhém nádvoří možná uvidíte také čerty, kterých se ale nemusíte bát. Možná i během dne zatancují na pódiu.

V černé kuchyni na stolokrbu se budou připravovat tradiční středověké pokrmy s možností je ochutnat. Po celý den se budou konat prohlídky vánočně vyzdobeného zámku, a to zcela zdarma. „Návštěvníky můžeme nalákat například na sbírku betlémů vyrobených z různých druhů materiálu, krásný ručně vyrobený vrkoč a mnoho dalšího uvnitř,” zve správa zámku. Povídat se bude nejen o zámecké historii, ale nakousne se i téma Vánoc.

V průběhu měsíce listopadu přibyl na zámek také nový mobiliář, který byl z větší části zapůjčen Oblastním muzeem v Mostě, příspěvkovou organizací Ústeckého kraje. Během prohlídky jej bude možnost poprvé shlédnout v nově přeinstalovaných saloncích východního křídla, takže na zámek jsou zváni i pravidelní návštěvníci, kteří uvidí opět něco nového. Vstupenky na prohlídky zdarma je nutné si vyzvednout v pokladně zámku.

Program Adventního setkání:

10.00 ZAHÁJENÍ A OTEVŘENÍ TRŽIŠTĚ

10.30 MUSICA VAGANTIUM - Středověká hudba.

11.00 KEJKLÍŘSKÝ WORKSHOP - Ignis (ukázky žonglování a kejklířských dovedností)

11.30 DRUM BAND - Bubenická show.

12.00 ZPĚVÁCI BOŘEK SLEZÁČEK A PETRA PETEROVÁ (koledy a muzikálové hity)

13.00 ČERTOVSKÝ REJ - průvod čertů, trestání hříšníků a jiné čertoviny.

13.30 ZPĚVÁCI BOŘEK SLEZÁČEK A PETRA PETEROVÁ (koledy a muzikálové hity)

14.00 KEJKLÍŘSKÝ WORKSHOP - Ignis (ukázky žonglování a kejklířských dovedností)

14.30 DRUM BAND - Bubenická show.

15.00 MUSICA VAGANTIUM - Středověká hudba. 

15.30 KEJKLÍŘský workshop - Ignis (ukázky žonglování a kejklířských dovedností)

16.00 MUSICA VAGANTIUM - Středověká hudba

16.30 OHŇOVÁ SHOW

17.00 ZÁVĚR

Celý den bude zakončený slavnostním rozsvícením vánočního stromečku na prvním nádvoří a následnou ohňovou show v 17 hodin. Vstupné do zámeckého areálu je dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám