Hlavní obsah

Adventní neděle v Měšťanském pivovaru ukončily koledy

Novinky, Stanislava Dvořáková

Na poslední vánoční pivovarské trhy při adventní neděli 21. prosince v Ústí nad Orlicí - Hylváty bylo zařazeno vystoupení dětského pěveckého sboru Čtyřlístek, který koledami navodil atmosféru Štědrého dne.

Foto: Stanislava Dvořáková

Hotel "Na zámečku" a Měšťanský pivovar se stal zařazením vánočního programu opět středem společenského dění.

Článek

Hotel Na zámečku a Měšťanský pivovar a. s.1892, dům čp. 1, který původně od roku 1850 byl rychtou a tím i středem obce Hylvát, po renovaci a otevření 1. května letošního roku slavil s vánoční dobou své společenské vzkříšení.

Celý prosinec zde byl zasvěcen vánočnímu programu. Po mikulášské besídce a rozsvícení stromu byly na nádvoří každou adventní neděli od 14 do 18 hodin pořádány pivovarské trhy, kdy závěrečný vánoční pivovarský trh 21. prosince byl doplněn koncertem, na kterém vystoupil dětský pěvecký sbor Čtyřlístek ZUŠ Jaroslava Kociana Ústí nad Orlicí.

Pod vedením sbormistryně Lenky Lipenské zazněly lidové koledy, s doprovodem komorního orchestru moravské lidové koledy a jako překvapení na závěr nově upravená vánoční píseň Rolničky, rolničky. I když do představy jejich zvuků na bílé pláni měly daleko, přesto u rozsvíceného stromu pod pestrobarevnou září reflektorů vyvolaly kouzelný dojem Vánoc.

Ve stáncích kolem nádvoří si návštěvníci mohli ještě dokoupit různé dárkové maličkosti. Návodem byly naaranžované balíčky pod vánočním stromem stojícím uprostřed.

Vedení restaurace navíc vyšlo vstříc občanům dodržujícím staré zvyky a toužícím vidět zlaté prasátko. Na menu se objevila postní jídla jako teplá polévka a bramboráky. Ovšem punč a svařené víno podávané v kavárně nechybělo.

A tak zásluhou nevšedního prostředí připomínajícího staré časy Ladových obrázků odcházeli návštěvníci se slavnostním pocitem sváteční nálady blížícího se Štědrého dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám