Hlavní obsah

Adventní nálada charakterizuje také prosincový Mnichov

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adventní čas odstartoval dobu vánočních nákupů. Obchody se předhánějí v nabídce zboží - mj. i v prodeji potravin, nezbytných k výrobě vánočního cukroví. Je tomu tak i v bavorské metropoli, v Mnichově.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Vánoční trhy na náměstí Marienplatz v Mnichově letos otevřely již v předstihu, v pondělí 26. listopadu, a potrvají až do 24. prosince. Lidé si zde mohou nakoupit nejen typicky vánoční zboží, ale také chutné pokrmy, jako bavorskou klobásu, grilované koleno a vánoční punč i svařené víno.

Nedaleko od Marienplatzu již 30. listopadu - letos poprvé - rozsvítil strom také Vitalienmarkt, typický trh pro nabídku ovoce, zeleniny a květin. V tomto období nabízí také adventní věnce a vánoční výzdobu.

Ve vánočně upravených regálech nabízejí obchody pestrou nabídku potravin.  Kilogram cukru se tu nejčastěji prodává za 0,89 euro, čtvrt kila másla vyjde na 1,19 euro, litr mléka (1,5 %) na 0,54 euro, deset kusů vajec stojí 1,09 euro, 0,7 litru rumu vyjde na 4,69 euro - ceny mohou být ještě sníženy v důsledku různých akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám