Hlavní obsah

Adventní čas se blíží a času pro dobré skutky není nikdy dost

Novinky, Monika Čapková

Již několk let jezdí do dětského domova v Horním Krnsku na Mladoboleslavsku dámy z klubu sociálně demokratických žen (SDŽ).

Foto: Petr Prokorát
Článek

V neděli 26. listopadu se vypravilo sedm žen a tři muži navštívit dětský domov v Horním Krnsku, aby společně s dětmi připravili a nachystali čas vánoční. Děti si tuto akci, kdy se sami mohou zapojit do různých rukodělných technik, velmi oblíbily, a tak před druhou hodinou ve společenském sále očekávaly netrpělivě návštěvu.

Eliška a Ála Řehákovi s dětmi  vytvářely přáníčka a jmenovky na dárky technikou scrapbook. Hana Goldmanová je naučila vyrábět svíčky. Dagmar Femiaková se s dětmi patlala v těstě a připravila něco sladkého na zub. Vlasta Landyšová s Lenkou Jetelovou pak dohlížely na výrobu adventních věnců a svícnů.

Do práce se zapojily i vychovatelky a vychovatel. Pozdravit všechny přítomné přišel i ředitel Jaroslav Chrpa, který si spolupráci s klubem SDŽ velmi pochvaluje.

A aby všem šlo hezky od ruky, hrála skupina Bráchové. Děti na oplátku ukázaly "tetám", že jsou šikovné i jinak a zazpívaly několik hezkých vánočních písniček a zatancovaly ve stylu hip-hop. Návštěvu pak obdarovaly malými dárky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám