Hlavní obsah

Adventní čas patřil na náchodské radnici prvním absolventům kurzu Sanitář

Novinky, Jana Melicharová

První absolventi kurzu Sanitář převzali z rukou ředitele školy Mgr. Davida Hanuše Osvědčení o absolvování akreditovaného kurzu sanitář, který absolvovali ve Střední odborné škole sociální a zdravotnické – Evangelické akademii Náchod a v Náchodské nemocnici a. s.

Foto: Jana Melicharová

První absolventi kurzu Sanitář

Článek

V pondělí 18. prosince se slavnostní vánoční atmosféra plná očekávání přenesla i do starobylých prostor obřadní síně náchodské radnice. To si zde první absolventi akreditovaného kurzu Sanitář převzali osvědčení o jeho úspěšném absolvování.  

Slavnostního okamžiku se vedle starosty města Náchoda Jana Birkeho zúčastnila také ředitelka Oblastní nemocnice Náchod a. s. Ing. Ivana Urešová MBA, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči ze stejné nemocnice Mgr. Markéta Vyhnanovská  a  Mgr. Lukáš Holub, vedoucí úseku personálního řízení a mezd také z náchodské nemocnice. Samozřejmě nechyběl ani ředitel Střední odborné školy sociální a zdravotnické – Evangelické akademie Mgr. David Hanuš, který je otcem celého projektu.

„Když jsme 20. září symbolicky s dvaceti zájemci začínali, vůbec jsem nevěřil, že si jich dnes dvacet převezme Osvědčení. A oni to všichni zvládli! A dnes můžou bez obav vykonávat pro nás tak potřebné práce nižšího zdravotnického personálu,“ potěšeně se svěřil David Hanuš.

V závěrečných slovech už jenom Mgr. Lukáš Holub z Náchodské nemocnice a. s. poblahopřál nejen samotným absolventům, ale hlavně poděkoval řediteli školy za to, že se všichni mohli v tento pro budoucí sanitáře tak důležitý den v historických prostorách náchodské radnice sejít.

„My ale se sanitářem nekončíme. Již v únoru rozjíždíme kurz další. A od září pak otevíráme vedle oborů Sociální činnost a Ošetřovatel úplně nový maturitní obor Zdravotnický asistent, který je určený nejen chlapcům, ale i dívkám. Jeho žáci se budou připravovat na práci středních zdravotnických pracovníků. Docela mě překvapilo, kolik zájemců o tento obor přišlo na Den otevřených dveří, který v naší škole proběhl 6. prosince,” dodal David Hanuš.  

A tak s končícím rokem, kdy všichni bilancujeme, co se nám povedlo a co ne, si žáci a zaměstnanci Střední odborné školy sociální a zdravotnické z Náchoda mohou říct, že ten minulý rok zase tak špatný nebyl. A co přinese ten nový, to zatím nikdo neví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám