Hlavní obsah

Advent v Děčíně zahájí rozsvícení stromu

Novinky, Tereza Slavíková

Vánoční trhy a rozsvícení stromu na děčínském Masarykově náměstí jsou tradičně spojeny s prvním adventním víkendem, který bude zahájen dobročinnou akcí a v neděli zakončí rozsvícením stromu.

Foto: Děčínský deník

Vánoční strom v Děčíně se letos představí s novým osvětlením, modrou barvu nahradí kombinace teplé a ledově bílé barvy.

Článek

Advent je za dveřmi a jeho oslavy odstartují v sobotu na Masarykově náměstí. Sobotní kulturní program s kapelou Lucie revival zahájí opět primátorka města Marie Blažková společně s Jakubem Houškou, kapitánem děčínského basketbalového týmu, pod jehož patronací bude zahájena i sbírka Andělé bez křídel.

Pořadatelé si pro letošní rok také opět připravili Sváteční gastrofestival, který proběhne již v sobotu od 12 hodin. Návštěvníci zde budou moci ochutnat zajímavé, tradiční i netradiční pokrmy. Hned vedle Masarykova náměstí v kostele Povýšení sv. Kříže v 15:30 litoměřický biskup spolu s primátorkou Děčín posvětí nový zvon.

Zlatým hřebem bude nedělní rozsvícení stromu na Masarykově náměstí. Strom dostalo město darem od Lesů ČR a letos se představí s novým osvětlením. Modrou barvu nahradí kombinace teplé a ledově bílé barvy a nové osvětlení obléknou také sakury na náměstí.

Právě na letošní vánoční strom se ze strany obyvatel Děčína strhla lavina výtek. Lidem vadí, že z jedné strany má strom polámané větve, strom je z jedné strany výrazně chudší než z druhé a větve nejsou ani příliš husté. Magistrát Děčína však slibuje, že do slavnostního rozsvícení bude vše v pořádku.

„Strom měnit nebudeme. Během příprav na slavnostní rozsvícení a zdobení strom upravíme," řekla mluvčí magistrátu Markéta Lakomá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám